Ciutats basques com Bilbao són mundialment conegudes per l'àmplia i bona gastronomia que ofereixen als qui la visiten. Una gastronomia que recull el millor del panorama internacional però que mai no deixa de banda les seves arrels i la bona matèria primera que trobem al País Basc. A TripAdvisor tenim un exemple d'això amb un restaurant que ja és el sisè més ben valorat de la ciutat, es tracta del Cascanueces.
Producte de proximitat i de qualitat
Plat del Cascanueces, a Bilbao
Aquest cèntric restaurant de la ciutat, situat tot just a 500 metres del Museu Guggenheim fa una aposta decidida per una cuina creativa, que fusiona sabors, cultures i formes. Ofereixen una experiència professional i divertida; informal i de gran qualitat. Ens asseguren el millor producte i el tracte més polit perquè gaudim dels nostres plats el màxim possible.
La carta va canviant molt en funció del producte de temporada tal com podem imaginar, però per fer-nos una idea del que podem trobar, aquests són alguns dels entrants o primers plats que podem demanar al Cascanueces:
- Ostra amb granissat de Pisco Sour
- Carpaccio de bestiar gran amb oli verd, llima i formatge Cheddar
- Aguachile de gamba vermella i musclo
- Bombons de foie, huitlacoche i formatge nitre amb pa de xocolata
- Tartar de txuletón, focaccia de kalamata i formatge fumat
- Pop, papines i maionesa picant
Com veiem una proposta amb plats molt diferents entre ells, en un restaurant on el preu mitjà per comensal és entre els 30 i els 50 euros. A TripAdvisor com diem les crítiques són més que positives, i llegim comentaris com aquest: "Impressionant experiència. Atenció immillorable explicant la carta i recomanant plats en funció dels gustos i adaptant-se a al·lèrgies, intoleràncies, etc. Els plats molt bons, sabors molt aconseguits i producte de primera. Una experiència per repetir, sens dubte."
Plat del Cascanueces, a Bilbao
Per a completar, com a plats principals trobem propostes tant de carn com de peix, un clàssic al País Basc. De la mateixa manera, les propostes d'arròs també tenen un espai:
- Fideuà negra de sípia i ali-oli de llagostí
- Risotto de carbassa, pastanaga, cardamom i gingebre
- Tataki tempura de tonyina (150g.)
- Rap amb miso-llima i crema de moniato moruna
- Cansalada viada lacada amb salsa d'amontillado i tamarinde
Plats amb una elaboració treballada, sempre buscant treure el màxim a l'ingredient principal perquè en gaudim com mai. Per acabar, propostes a les postres que van des de pastissos fins a formatges o gelat, per rematar un àpat que segur tornarem a repetir.
Un restaurant que a Bilbao ja està arrasant quant a les crítiques, i que segur que aquest pròxim 2022 continuarà fent parlar.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)