Entre els plats més típics d'Espanya, destaquen les tripes a la madrilenya. Un suculent mos tradicional que es consumeix des de fa moltíssims anys (existeixen receptes que daten de 1599), i que ara pots compra a la secció d'El Club del Gourmet del web d'El Corte Inglés. Són entre els productes més venuts.
Tal com dèiem, la primera receptes trobades de les tripes a la madrilenya les trobem al llibre de cuina de Guzmán de Alfarache de Mateo Alemán, que data de 1599. Més tard, el 1607, va aparèixer una segona recepta, en aquest cas obra de Domingo Hernández de Maceras.
Les tripes a la madrilenya era un plat per a pobres
Mentrestant, les tripes a la madrilenya es van anar popularitzant entre les tavernes i menjadors humils de Madrid. Era un plat considerat per a pobres. I és que contenia ingredients barats i era fàcil de preparar. No obstant això, el pas del temps va anar donant el protagonisme que mereixia aquest deliciós plat. I actualment se serveix fins i tot als locals més luxosos de la capital i de tot Espanya.
Les tripes a la madrilenya estan elaborades amb parts de la vaca com són les vísceres, el morro i les potes. Abans d'utilitzar-les a la cuina s'han de rentar durant 24 hores (avui dia ja es venen nets). I la manera de cuinar-les és a foc lent, mentre que se'ls afegeix pebre vermell, tomàquet, all i espècies com a clau d'olor, fulla de llorer, nou moscada, farigola o romaní. I habitualment s'acompanyen de xoriço, botifarró o pernil.
Trobaràs tripes a la madrilenya a la secció d'El Club del Gourmet del web d'El Corte Inglés
Aquesta és la recepta que han seguit les tripes a la madrilenya amb pernil ibèric i oli d'oliva Cullera d'Or que pots trobar a la secció d'El Club del Gourmet del web d'El Corte Inglés. Venen presentats en envasos de 380 grams. I el seu preu és de 10,15 euros.
"A El Club de Gourmet t'oferim una recepta autentica de primer ordre gastronòmic. Elaborats amb pernil ibèric i oli d'oliva. Un luxe per als amants de la bona cuina", es pot llegir a la pàgina del producte. I el resultat és, com defineix el productor, "un dels plats més emblemàtics de la gastronomia madrilenya és el de les tripes a la madrilenya".
Aquestes tripes a la madrilenya amb prou feines necessiten preparació. Tan sols haurem de sotmetre'ls al bany maría durant uns 15 minuts abans d'obrir-los. A continuació els deixarem reposar. I finalment haurem d'elegir com els escalfem. D'una banda, podem posar el contingut en un recipient apte per al microones, on els escalfarem a potència màxima durant tres minuts. Per un altre, podem posar-los en una cassola i escalfar-los al foc o la vitroceràmica lentament. La resta ja consisteix en gaudir.
Finalment, aquests són els ingredients amb què està elaborat, per si n'hi ha algun que no poguessis consumir. Cada ració conté durícies|tripes, pota i morro de boví 60%, pernil ibèric 10% (pernil de porc ibèric, sal, conservadors E-250 i E-252), xoriço|pispa ibèric 8% (carn i greix de porc ibèric, sal, pebre vermell, espècies, dextrosa i antioxidant E-301 i tripa de col·lagen) i salsa: aigua, tomàquet, ceba, oli d'oliva 2.2%, midó de blat de moro, cansalada de pernil, sal, espècies, emulsionant E-412, pebre vermell, antioxidant E-301 i colorant E-160C.