A uns 400 metres l'Aqüeducte de Segòvia, trobem un dels restaurants millor valorats de la ciutat en TripAdvisor, el restaurant Jose María, que no està passant desapercebut per ningú, ni tan sols pels encarregats de confeccionar la Guia Michelin, que ja inclouen el seu garrí com un plat Michelin, i hem volgut saber més sobre ells.
El restaurant Jose María, amb un interior molt ampli, i amb una aroma castellana fusionada amb tocs més actuals, té com diem el garrí com el seu plat més emblemàtic. Però no només això, sinó que a més tenen una granja per a la seva cria, amb la qual cosa més producte de proximitat que això, impossible.
En TripAdvisor ja assoleix la puntuació de 4,5 sobre 5, destacant en aspectes com el menjar i el servei. El seu rang de preus se situa de mitjana entre els 30 i els 60 euros, i hem volgut descobrir què podem menjar en aquest restaurant que com diem, ja s'inclou en la Guia Michelin.
El primer que volíem era saber coses sobre el garrí, aquest plat tan típic de Segòvia. Segons ens diuen al restaurant Jose María, sempre han estat preocupats per la qualitat del producte, amb la qual cosa la criança i cura dels garrins sempre han estat una prioritat per a ells. És per això que el 2018 es van fer amb la seva pròpia granja, 'Agrotribunal Gurmet", en el qual poden manejar i controlar de forma més propera als seus garrins, buscant una genètica diferenciada i aconseguir un millor producte acabat.
Les mares s'alimenten de forma natural, mentre que els garrins només ho fan amb llet materna, complint així la Denominació Marca de Garantia 'Garrí de Segòvia'.
Tanmateix, a la cuina del Jose María els productes de temporada i de la màxima qualitat són els que triomfen, i que fan que la carta vagi canviant en funció de l'època de l'any en què anem, procurant que els sabors sempre siguin el més intensos possibles atesa la qualitat dels ingredients.
Encara que disposen d'un menú degustació que ens ha cridat molt l'atenció, us volem donar a conèixer alguns dels plats de la seva carta, que són com per començar a buscar a l'agenda un buit per visitar Segòvia. Com a entrants podem demanar unes pedrers de lletó a la planxa, saltejades amb alls tendres tendres i bolets, encara que també podem optar pel clàssic assortit d'ibèrics o el botifarró casolà de Segòvia només fregit. Delícies de la terra.
Com a plats principals, més enllà del garrí, també tenim filet de bou amb foie fresc i salsa de Porto o per exemple perdiu escabetxada amb endívies i hortalisses.
Però és que a més, malgrat ser un lloc conegut per les seves carns, també podem demanar peix, com uns medallons de rap en salsa de gambes i pebre vermell amb espàrrecs verds o un tac de lluç al forn amb alls daurats i vinagreta de tomàquet natural.
Com veiem, no només garrí, sinó tota una carta del més desitjable al restaurant Jose María de Segòvia, que ja està en la Guia Michelin i que arrasa en TripAdvisor, com estem segurs que continuarà fent.