Quan pensem als millors embotits ibèrics, són noms com 5 Jotes o Joselito el que ens passa pel cap. Si ets amant del bon embotit, sabràs del que et parlo. Tanmateix, hi ha altres opcions al mercat tan o més bones que les esmentades. Ambdues són excel·lents marques, sí, però no les úniques. Almenys així ho indiquen els visitants del web d'El Corte Inglés.
Si busques els millors productes d'alimentació, els trobaràs a la secció del supermercat de la cadena de grans magatzems, tant a les superfícies físiques com en la pàgina web. I si del millor també vols el millor, llavors les teves opcions estan a la secció d'El Club del Gourmet. Aquesta hauria de ser una parada obligatòria per a tot aquell o aquella a qui agradi provar el millor i més exclusiu mos.
L'Extrem Puro d'Extremadura arrasa al web d'El Club del Gourmet
En ella, com dèiem, els consumidors dicten sentència amb els productes que ofereixen. Tot queda a la vista en el més venut del web. I al llom ibèric no és un 5 Jotes o un Joselito el que s'emporta la palma.
Perquè el tron del llom ibèric de gla més venut a la secció d'El Club del Gourmet d'El Corte Inglés és l'Extrem Puro d'Extremadura. Un llom ibèric de gla que es ven a mitja peça fins a l'extrem en peces de 500 grams.
Cada peça de 500 grams costa 35 euros
El preu de cada unitat, ull a les butxaques, és de 35 euros. Però es tracta d'un de les millors mossegades que t'emportaràs a la boca en el que queda d'any. Això sí: tingues en compte que aquest llom embotit ibèric de gla, com indica el web, és d'edició limitada, amb què hi haurà poques oportunitats de degustar-lo.
"Parlar del llom de gla 100% ibèric és parlar d'excel·lència, d'exquisitat, de tradició. Una de les peces més exquisides del porc ibèric, amb aquesta textura ferma i sabor persistent inigualable", es pot llegir al web del producte. A més, ho defineixen com a "noble" i asseguren que té una "exquisida textura i fermesa".
Curació de 24 mesos
Quant a la seva elaboració, aquest llom ibèric de gla explica amb matisos d'orenga i pebre vermell, que segons el fabricant "accentuen i traslladen immediatament al seu consumidor a prop de les deveses extremenyes testimoni de la seva criança". Com tot embotit, es fabrica embotint la carn en una tripa de porc per després deixar-lo curar. En el cas d'aquest lloms ibèric de gla, el període de curació ha estat de 24 mesos.
I quant al seu origen, aquest llom embotit ibèric procedeix, com el seu nom indica, d'Extremadura. Concretament d'Herreruela, Càceres.