La gastronomia africana no és precisament la més coneguda ni a Europa ni a nivell internacional. Tanmateix hi ha una oferta de restaurants que intenten que això canviï mostrant-nos tot el bo dels plats típics del continent africà. A Madrid podem veure alguns d'aquests restaurants, i hem volgut veure de la mà de TripAdvisor quin és el més ben valorat si volem conèixer una gastronomia més que saborosa.

Cuina etíop en el centre de Madrid

Nuria Restaurante Etíope

Un lloc cèntric a Madrid, el Nuria Restaurante Etíope. Ens conviden a descobrir Etiòpia a través dels cinc sentits en un acollidor entorn esquitxat d'artesania i elements decoratius etíops; amb rítmica i alegre música de fons embolicada per l'aroma de les seves espècies i del seu cafè; amb el sabor dels seus saborosos plats típics i l'esponjós tacte de la injera, que és, alhora, menjada (sent apte per a celíacs) i cobert.

La gastronomia d'Etiòpia consisteix en diversos entrants i plats de verdura o carn, normalment un guisat, servit a sobre d'injera, un fi pa allargat; una espècie de crèpe feta amb un cereal que es diu teff i que es conrea a Etiòpia, després de feta la massa es deixa fermentar 3 dies i després es llança en una font de fang plana i rodona d'uns 40 cm de diàmetre prèviament escalfada al foc (generalment de llenya), sirviendose amb diversos guisats per sobre de carn o verdura. i utilitzant la mà per a ajudant-se de la injera, poder agafar el menjar. La cuina tradicional etíop no utilitza carn de porc de cap tipus, ja que l'Islam i l'Església Ortodoxa Etíop prohibeixen menjar aquesta carn.

Plat del Nuria Restaurante Etíope

En el Nuria Restaurante Etíope restaurant, el menjar està preparat amb productes naturals importats d'Etiòpia, acompañandose tots els seus plats d'injera, amb el que viurem una experiència del més original a Madrid.

A més, amb opcions de menús per a vegetarians i per a celíacs, en una carta on aquests són alguns dels plats que podem trobar:

  • Kinche (Blat picat i bullit amb espècies i kibe)
  • Sanbussa (Massa farcida de vegetals o carn)
  • Dauro wot (Plat nacional de pollastre estofat en salsa de pebrot vermell)
  • Awaze tibs (Carn de vedella saltejada amb awaze
  • Al Mandi (Be rostit amb arròs, vedella estofada, brou i salsa de pebrot vermell)

Plats molt elaborats ideals per compartir i conèixer una gastronomia com l'etíop que ens aproparà al continent africà.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)