La cuina catalana és internacionalment reconeguda per la seva qualitat. És per això que compta amb diversos restaurants a la prestigiosa Guia Michelin.
Avui ens hem fixat en un d'ells, la Massana, que és a la ciutat de Girona, a penes a 600 metres de la famosa Catedral de Girona, un lloc de visita obligada si anem a la ciutat catalana.
El restaurant Massana, amb una estrella Michelin, és un negoci familiar amb una trajectòria de més de 30 anys, amb el xef Pere Massana i la seva dona, Ana Roger, els quals ja compten en el projecte amb els seus fills, un de pendent de la sala i un altre renovant les propostes rere els fogons. Un ambient familiar que impregna tot allò que fan.
Combinació de tradició i innovació
Si t'estàs preguntant què podem trobar en la Massana, destaca la combinació entre tradició i innovació, mostrant un constant compromís amb les matèries primeres de l'entorn i potenciant els seus sabors amb les tècniques actuals. La província de Girona és molt rica en matèries primeres de tot tipus, amb la qual cosa la gamma de productes de proximitat que trobem és molt gran. Cuiden molt els detalls, les presentacions, l'equilibri... I fins i tot tenen algun plat clàssic, com el seu superb Homenatge al Magret d'ànec Massana, un plat a la brasa que no surt de la carta des de 1986.
A TripAdvisor el restaurant la Massana és el cinquè més ben valorat de la ciutat de Girona, amb una puntuació de 4,5 sobre 5, destacant per aspectes com el servei, el menjar i la relació qualitat-preu. En el mateix TripAdvisor hem llegit alguns comentaris de clients que ja han visitat la Massana: "Dels millors restaurants de Girona. Menjar excepcional, amb productes de màxima qualitat, tractats amb molt bon gust. El tracte del personal és excel·lent, molt propers, agradables i atents. És una experiència culinària espectacular amb un servei immillorable, 100% recomanable. Si ets fan de la xocolata no et pots perdre les postres "beans to bar""
Com no podia ser de cap altra forma, hem volgut veure la carta que ens ofereix el restaurant, i alguns plats són realment temptadors. Per exemple el boletus, gambes i tòfona, en carpaccio, gamba marinada i vinagreta de pinyons o el caneló de pularda, escamarlans, el seu suc i crema de ceba dolça. Ambdós dos entrants per anar obrint boca.
Com a plats principals podem escollir entre carns i peixos de la màxima qualitat: tartar de bou, espatlla de cabrit, llamàntol del país... una gamma molt àmplia per escollir el que més ens agradi i viure una experiència culinària barrejant la millor qualitat amb la innovació culinària.
També cal dir que el restaurant la Massana ofereix un menú degustació perquè puguem provar diversos plats, i que ja està arrasant també en els comentaris de TripAdvisor: "Optem pel menú degustació. Una col·lecció de plats, basats en cuina local, però extraordinàriament preparats i acompanyats. La proposta està molt pensada i cada plat té el seu sentit."
El restaurant la Massana és una parada obligatòria per als amants de la cuina, amb ja una estrella Michelin i un afany de superació que a nosaltres ja ens ha convençut.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)