Poques vegades Londres i París havien estat tan units com ho estan de la mà de Galvin La Chapelle. Es tracta d'un restaurant amb estrella Michelin situat en ple cor de Londres, i que està especialitzat en menjar francès. Què pot sortir malament?

galvingrande

Vista interior del Galvin La Chapelle

Doncs segons veiem a TripAdvisor, poca cosa, perquè està arrasant en comentaris i valoracions, i hem volgut saber una mica més sobre aquest restaurant situat a la zona de Spitafields, i que assoleix ja el 4,5 de puntuació a TripAdvisor en una escala d'1 a 5.

Fusió del clàssic francès amb tocs moderns

Aquest restaurant de sostres voltats, finestres d'arc i columnes de marbre, vessa classe pels 4 costats, i continua impressionant tant com el dia de la seva inauguració, fa ja gairebé una dècada. Quant a la cuina, les arrels són franceses clàssiques, amb un sofisticat toc modern. L'atmosfera general del restaurant és cordial i despreocupada, amb un servei professional alhora que pròxim al client.

Des de 2011, quan Galvin La Chapelle va aconseguir la seva estrella Michelin, han aconseguit retenir-la, una cosa que només es fa mitjançant l'esforç del dia a dia i el propòsit de millorar. A més, els preus no són gens desmesurats tenint en compte que estem parlant de Londres, de cuina francesa, i d'una estrella Michelin, sent la mitjana per comensal entre 64 i 175 euros.

Hem volgut indagar una mica a la carta que ens ofereix el restaurant, i per començar, aquests són alguns dels entrants que més ens han cridat l'atenció: terrina premsada de foie-gras, pollastre Suffolk i albercoc, un entrant que proporciona una barreja de sabors que estem desitjant degustar. Però no s'ha quedat enrere el tartar de tomàquet, mousse de formatge de cabra i caramel d'olives negres, un entrant fresc i saborós ideal per compartir.

galvin1

Plat de la carta

Enfocant ja els plats principals, tenim un parell com a suggeriment, però tots ells ens han semblat del més temptadors. En primer lloc, el risotto de julivert, reducció de xampinyons, rabassoles fresques i emulsió de parmesà, una nova manera de cuinar un clàssic com és el risotto. I en segon lloc, el be de la zona de Cornish amb rostit de greix de be, puré de carbassó i alfàbrega i flor de carbassó farcida. Una fusió de sabors més que suggeridor.

galvin2

Plat de la carta

Quant a les postres, tenim per exemple pinya torrada amb caramel de vainilla i malví de coco torrat. O també com no podia ser de cap altra forma tractant-se d'un restaurant francès, un assortiment de formatges artesans francesos, que posaran el final a un àpat del més exquisit.

A més de la carta, el Galvin La Chapelle també ens ofereix una varietat de menús que poden encaixar en el que estem buscant, amb què no hi ha excusa per no visitar aquest restaurant de Londres que ja està arrasant a TripAdvisor, i que torna a ubicar a dalt de tot a la cuina francesa, fusionant tradició i noves formes d'entendre la gastronomia.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)