El turisme low cost es continua associant a molts llocs d'Espanya de forma en alguns casos més justificat que en d'altres. Un d'aquests llocs és Salou, a la Costa Daurada, que ha vist com aquesta imatge de la localitat ha proliferat durant els últims anys. Tanmateix, Salou ha molt més d'oferir, allunyat del low cost, i apostant per la qualitat.

Un exemple d'això és un restaurant amb estrella Michelin que ens ha cridat molt l'atenció, i que en TripAdvisor ja ha assolit la màxima puntuació en les valoracions.

Es tracta del restaurant Deliranto, que situat al cor de Salou, és un dels punts de referència culinària no només de la localitat, sinó de tota la província de Tarragona.

Interior del Deliranto

El Deliranto és ja una referència gastronòmica

De la mà del Xef Josep Moreno, el concepte del Deliranto es basa a fer-nos viure una experiència única, com ells mateixos indiquen: "S'apaguen els llums i només 6 taules podran gaudir del xou. El teu moment Deliranto ha arribat, oblida't del mundà i experimenta una cosa nova de la mà del nostre equip."

La carta actual té 2 menús diferents: el Claudio Monteverdi, per 120 euros, i la versió estesa del mateix, per 150 euros. En la seva pàgina web no ens revelen quins són els plats que inclouen els menús, però sí que podem veure els menús anteriors, la qual cosa ens ha semblat una excel·lent idea per tenir una idea de quin tipus de menjar podem trobar, i la veritat que és com menys temptador. Alguns dels entrants que s'han pogut ja degustar en el Deliranto són la croqueta líquida de chili crab, l'anxova amb escalibada o el Foie amb fruits vermells i pernil d'ànec.

Degustació a Deliranto

Entre els plats principals, la varietat és extensa, i podem trobar des d'un caneló translúcid vegetal amb farcit marí fins a un lletó amb gambetes, passant per un arròs de senglar, llagostins i bolets.

I a qualsevol restaurant amb estrella Michelin, les postres són importants. En aquest cas, alguns que ja s'han servit en menús anteriors són la xocolata cítrica o el formatge amb oli d'oliva. Com veiem, en funció de quin tipus de postres ens agradin més (dolç o salat) podem escollir el nostre preferit.

Plat de la carta en el Deliranto

Sense cap dubte, el Deliranto és ja una referència culinària a Catalunya, fruit de la creativitat que apliquen a la seva cuina i de la dedicació, a més de treballar amb producte fresc, la qual cosa és garantia d'èxit.

Alguns dels comentaris que hem llegit a TripAdvisor així ho confirmen, i és que assolir la màxima puntuació no és fàcil, i ells ho han aconseguit: "Tot va estar de 10. Els aperitius, la varietat i originalitat de cada un dels plats. 4 hores en què gaudim de tot. L'entorn i la història en la qual s'emmarca el menú ens va encantar. Des de la nostra opinió, una Estrella Michelin queda curta. El que Pep Moreno t'atengui personalment durant tota la vetllada és un plus, no ho hem vist en altres restaurants amb Estrella. Súper recomanable."

(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)