La ciutat de Sòria és una de les capitals de província més fredes de la geografia espanyola, un d'aquells llocs en els quals quan arriba l'hivern, refugiar-se en un lloc tancat és el millor que podem fer. A la recerca d'aquesta calidesa, hem estat mirant els restaurants de Sòria més ben valorats aTripAdvisor, i hem vist que la medalla de plata la hi porta el Restaurant Baluard, que ja compta amb una estrella Michelin gràcies a la seva bona cuina.

Barreja de tradició i innovació a Sòria

balugrande

Restaurant Baluard a Sòria

La seva cuina s'inspira en la tradició, però vol arribar més enllà, unint tècnica, anys d'experiència i ànima perquè arribin fins al plat a través de productes únics de la terra, com els boletus edulis o les tòfones negres de Sòria, tresors culinaris a què dediquen fins i tot jornades especials. A la carta tampoc no falten les excel·lents carns de la seva regió, els formatges, els vins, el pa, la mantega i la Rosta de Sòria, així com les hortalisses i verdures criades al mateix hort. Però la tradició no està renyida amb la recerca de nous sabors, productes i influències d'altres cuines, fruit també de l'experiència de l'equip que compon el Baluard, amb procedències de diferents parts del món.

Una fusió de tradició i innovació que no està passant desapercebuda, i que arrenca els aplaudiments en molts a TripAdvisor: "Menú amb amplis contrastos i rics sabors. Molt equilibrat. L'emulsió espectacular. Les postres i les galetes finals de fabula i sobretot amb diferència el servei, extraordinari en amabilitat i atenció. Si visites Sòria no deixar d'anar a menjar o sopar."

balu2

Plat del Baluard a Sòria

A la seva carta podem trobar tant el menú d'altura, com el menú tradicional. El primer té un preu de 75€ per comensal, mentre que si optem pel segon el preu és de 67€.

Alguns dels plats que podem trobar al menú d'altura, són els següents:

  • Escabetx tradicional de guatlla emulsionat i el nostre gazpachuelo
  • Gazpachuelo sorià amb bolets de temporada i tòfona d'hivern
  • Truita del riu ucero curada, olla de pernil i bolets de temporada
  • Tripes de bacallà infusionades en suc d'otòfons negres i porro ecològic a la brasa

Només són alguns dels plats que degustarem, però ja veiem que les elaboracions són molt treballades, apostant pel producte tradicional com a fil conductor.

balu3

Plat del Baluard a Sòria

Al menú tradicional, trobem propostes com aquestes:

  • Raviolis de foie i boletus amb crema d'all negre
  • Ou amb amanida líquida, remolatxa i vel de cansalada viada
  • Rul·lo de lletó i brots tendres
  • Filet d'anoll amb pebrots rostits

Una altra opció perfecta per als amants de la bona gastronomia, en un restaurant que estem segurs que no deixarà indiferent a tot aquell que el visiti, com la seva bona reputació ja ens indica.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)