Que la Guia Michelin és una font d'inspiració per a tot el sector gastronòmic és una cosa indubtable. Cada vegada són més els restaurants que aspiren a entrar en la prestigiosa llista, i a nosaltres ens encanta conèixer quins restaurants són i quins plats ens ofereix la seva carta.
Hem volgut conèixer de primera mà quin és el més ben valorat de la ciutat de Barcelona a TripAdvisor, i ha resultat ser el restaurant Disfrutar, situat al cèntric Carrer Villarroel, i que ja ha aconseguit 2 estrelles Michelin. Però no es queden només en la seva qualitat al menjar, sinó que l'establiment també sorprèn pel seu disseny. El respecte per la història i l'herència de la Mediterrània són el que van inspirar la decoració i la ceràmica és el fil conductor que marca l'espai interior. La zona d'accés està inspirada en Barcelona, en els forjats del Mercat del Ninot i en els colors de la ceràmica mironiana. El passadís central, fet de ceràmica amb els colors i la textura de l'argila, creua la cuina que queda totalment en vista del client i dona pas al menjador principal, que està inspirat en els petits pobles de pescadors.
En definitiva, un local sorprenentment mediterrani, amb un tracte proper i acollidor, i amb una cuina creativa pensada per gaudir.
Cuina creativa a Barcelona
I precisament de la cuina us volem parlar. Aquesta vegada respectarem la filosofia del restaurant, i no revelarem quins plats té la carta, perquè ells mateixos ens diuen això: "La sorpresa per a nosaltres és un sentiment important en l'experiència gastronòmica, per la qual cosa t'aconsellem escollir el menú sense veure'l detallat prèviament. Sense més ni més, relaxa't, deixa't portar i gaudeix."
El que sí que us podem avançar és que tenen diferents menús, entre els quals hi ha el menú degustació Gran Festival, que està compost majorment per elaboracions creades durant la vigent temporada, el menú Gran Classic, que està compost per creacions que s'han convertit en "clàssiques" de la casa, el menú Disfrutar Festival que també està creat a partir d'elaboracions de temporada, i el Disfrutar Classic, que està fet amb creacions que ja són un clàssic.
Els 2 primers menús tenen un preu de 165 euros, mentre que els altres 2 tenen un preu de 210 euros.
Les 3 cares visibles que estan fent triomfar el restaurant juntament amb el seu equip són Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, que estan decidits a anar a més a la recerca de l'exigent excel·lència culinària. I és que la professionalitat és marca de la casa, i els clients per això el valoren tant: "Un dels millors restaurants que he visitat, cuina amb molta de tècnica i elaborada en un ambient informal i molt agradable, personal encantador tant en sala com en cuina. Sempre tornem, gràcies pel vostre treball."
Sens dubte, un restaurant de la Guia Michelin que val la pena provar a la ciutat de Barcelona, i que ens farà viure una experiència única.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)