La província de Lleida cobra molt protagonisme en el panorama català quan acaba l'estiu. Les pistes d'esquí, totes les activitats a l'aire lliure que es poden fer, pobles amb encant, esports d'aventura... Hi ha molt per fer i molt per descobrir en aquesta província catalana.

I només de pensar en tot el que es pot fer, ens ha entrat gana. I ens ha picat la curiositat. Així que hem mirat a TripAdvisor quins restaurants a Lleida podríem provar, i n'hem trobat un que ens ha encantat.

La província de Lleida guanya protagonisme

ferr2

Interior del restaurant

Es tracta del restaurant Ferreruela, Cuina de la terra, que ens ofereix una proposta basada en l'ús de productes de proximitat i de temporada. A més en una terra tan rica com la província de Lleida, plena de productors locals que proveeixen de bon producte als restaurants de la zona. El client pot percebre aquesta qualitat a cada plat, una cosa per la qual el Ferreruela es vol diferenciar, i ho està fent.

Alguns dels productes de proximitat amb què treballen són per exemple la carn que es produeix a la mateixa província de Lleida, així com els embotits. Però també farina ecològica d'Agramunt, formatges de diverses localitats de la província, hortalisses també de moltes parts pròximes, fruita seca... Una varietat amplísima de productes de la zona que a més de sans i saborosos, ajuden els petits productors.

ferr1

Plat de la carta

Aquest restaurant de línia rústica-actual està instal·lat en un antic magatzem i a més ja apareix en la Guia Michelin com a lloc recomanat per aquesta prestigiosa publicació, la qual cosa ens confirma que el producte té alts estàndards de qualitat.

El rang de preus mitjans per comensal és de 40-50€, amb la qual cosa un preu raonable tenint en compte el que estem adquirint: proximitat, qualitat, i gust per la bona cuina.

Alguns dels plats que podem trobar, són per exemple com entrants una amanida d'anguila fumada, patata baby i porro escalivado, o un tartar de llobarro, pop i musclos amb aigua de tomàquet.

Com a plats principals tenim peixos i carns, i si ens centrem en les segones, podem escollir per exemple entre una carrillada de vedella amb rossinyols i salsa de vi de la terra, o lletons de vedella amb salsa d'ostres, galanga i shitake eco.

ferrgrande

Entrada al restaurant

Només són alguns dels exemples, però ja veiem que els plats són molt complets, així com les postres, entre les quals podem escollir per exemple entre un gelat de formatge fresc amb figues i reducció de vi ranci o assortit de formatges artesans de la terra.

Amb veure amb la carta ja n'hi ha prou per veure quin tipus de plats podem degustar en el Ferreruela, i és que la província de Lleida està més que ben representada de la mà d'aquest restaurant, que ja apareix a la Guia Michelin, i que a TripAdvisor està situat com el segon millor valorat de tota la ciutat.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)