La Costa Daurada rep un gran nombre de visites al llarg de l'any gràcies a les seves platges, però també a ciutats monumentals com Tarragona on s''amaga' un restaurant que està captivant a tot aquell que ha estès la sort d'asseure's a la seva taula.
El Terrat, s'ha convertit (en el moment de la redacció d'aquest article) en el restaurant número 1 de Tarragona a Tripadvisor. L'establiment, a prop del mar i al que tan sols li separen 600 metres de L'Amfiteatre de Tarragona, és tot un encert.
Per la seva ubicació i la seva carta, ha estat col·locat com el millor de la ciutat per l'esmentada pàgina especialitzada. Un honor aconseguit gràcies a una proposta gastronòmica diferenciada, i els seus menús, que han enamorat tots els clients que han passat pel lloc, una cosa que tampoc no ha passat per alt la Guia Michelin, que el referencia entre les seves millors propostes per a la zona.
El restaurant està especialitzat en el menjar mediterrani, tant espanyola com catalana, i un altre dels detalls que han fet que sigui de passada elogiat per a tots els públics és que tinguin opcions per als vegetarians, vegans i celíacs. Tot suma per aconseguir una valoració total en TripAdvisor de 4,5 sobre 5.
"Feia temps que no menjava tan bé, Espectacular, les meves felicitacions al personal, i sobretot, al xef," "la presentació del plat ja és insuperable, però és que el sabor és fins i tot millor", "Sempre que visito Tarragona tinc que menjar a El Terrat, és una obligació", "Difícilment hi ha llocs millors a Catalunya", "Cada plat és un sorpresa, surto d'aquí encantada", "Ideal per degustar un menú d'autor" o "El menú degustació és meravellós, molt recomanable", asseguren alguns dels seus clients que han volgut reflectir la seva experiència en TripAdvisor.
Els seus menús, un luxe a l'abast de moltes butxaques
El Terrat, a més d'una gran varietat a la carta, i especialitats de la casa com les seves croquetes, ofereix fins a tres menús, a cada quin millor. I tot aquell que ho recomana surt parlant meravelles, en especial, del Menú Essència, el més assequible quant a preu es refereix, ja que té un cost de 40 euros.
Consta de quatre aperitius, dos d'entrants, dos de principals i les postres. Una mica més car és el Menú Degustació Mar i Terra, 65 euros. Lletó a baixa temperatura amb tocs marroquins, peix de llotja amb cremós de tomàquet i ceba rostida al forn, bunyol líquid d'El Gran Pep amb aroma de tòfona o roya d'ostra arrissada del delta amb poma verda i escuma de piparras són algunes de les propostes que delectaran el paladar més exigent.
Finalment, tindríem el Menú Territori, el més 'luxós' de tots, i que té un preu de 110 euros. El llagostí de Sant Carles amb caviar iranià imperial Beluga 000 i llet d'ametlles o l'Escamarlà de Tarragona a la brasa amb essència de sobrassada són només un avançament que el preu està més que justificat.
"El Menú Essència ens va encantar, és una gran elecció", he provat els tres, i són increïbles tots i "El Menú Territori és del millor que he menjat mai" són alguns dels comentaris en TripAdvisor.