El nord d'Espanya és un lloc idíl·lic com pocs per als amants de la gastronomia. Terres on la bona matèria primera abunda, tant és peixos com carns, i sempre acompanyat de bons vins també fruit de la rica terra de la que parlem.

Cuina tradicional amb productes de la terra

Casa Comandament a Lleó

Lleó no és una excepció a aquesta regla, i tant la ciutat com la seva província tenen autèntics productes de primera classe, ja sigui embotits o carns, així que menjar bé a Lleó és gairebé obligat per a qui sigui allà. Ens hem fixat al restaurant més ben valorat a TripAdvisor per menjar a Lleó, que és el Casa Comandament, del qual llegim valoracions com aquesta: "Decidim provar l'oferta gastronòmica en aquest restaurant de Lleó i ens quedem molt satisfets. El local és acollidor i la separació entre taules més que suficient. El servei en sala correcte, dinàmic i agradable, ens van aconsellar perfectament a l'hora de decidir què menjar, i va ser un encert. Les elaboracions ben plantejades, bons sabors i en general, tot era bo... Les racions poden semblar petites, però, al baix preu que les venen, no es pot demanar més."

És un restaurant que segueix receptes tradicionals, sempre apostant pel millor producte de proximitat possible, una fórmula que els està resultat i molt bé.

Plat de Casa Comandament

En TripAdvisor veiem que el seu rang mitjà de preus està situat entre els 22 i els 44 euros per comensal, i hem volgut veure què podem trobar a la carta per fer-nos una idea de l'èxit de Casa Comandament.

Quant als entrants, aquests són alguns dels que podem demanar per començar a degustar la seva cuina:

  • Pernil ibèric
  • Anxoves de Santoña amb oli d'arbequina
  • Croquetes casolanes
  • Pedrers a la lleonesa
  • Pop a la brasa sobre puré de patata i pebre vermell
  • Petxines variades a la gallega
  • Truita de bacallà
  • Porros gratinats

Plats típics no només de la regió de Lleó, sinó de tot el nord d'Espanya, en el que mar i muntanya s'uneixen a moltes cuines per oferir-nos una gastronomia exquisida. Però si busquem alguna cosa pròpiament de Lleó, també tenen una secció a la carta en la qual podem trobar els següents plats:

  • Botifarró de Lleó sobre patates palla
  • Cecina de Lleó
  • Xoriço picant de Lleó
  • Llengua curada amb resquills de formatge i oli de pebre vermell
  • Ous trencats amb capolat casolà de matança
  • Manetes a la lleonesa amb cigrons

Plat de Casa Comandament a Lleó

Si ens ve de gust, tenen una secció d'amanides i pastes, també així com una altra de plats de cullera en la que trobem des d'una crema de pastanaga fins a mongetes. Tanmateix, les carns són un dels plats forts d'aquest restaurant i de la gastronomia lleonesa, per la qual cosa no podíem passar-les per alt:

  • Cachopo "com a Astúries"
  • Mitjana del Nord
  • Chuletillas de conill
  • Filet rostit al pebre en gra
  • Mandonguilles de galtera amb molles de xoriço i orenga
  • 1/2 Filet amb ou ferrat de corral
  • Tacs d'entrecot amb rescalfat d'alls tendres
  • Caldereta de lletó

Proposades una altra vegada amb molts aires de diferents regions del nord de la Península, que ens delectaran gràcies a la qualitat i la cura al producte.

Un restaurant que ja està arrasant a Lleó, ideal si estem de passada o de visita a la ciutat per anar-nos-en amb el millor sabor de boca.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)