Ens agrada constantment veure quins són els restaurants més ben valorats a TripAdvisor de les grans ciutats del nostre país, com per exemple Madrid. El que no esperàvem era que el que ocupa la primera plaça fos un restaurant amb una aroma tan gallega.
Sabor gallec en Madrid
Es tracta del restaurant Montes de Galícia, on la qualitat del producte i el respecte al sabor tradicional és la seva principal prioritat, tanmateix sempre es prenen algunes llibertats creatives donant als plats el seu toc particular, una experimentació i recerca de la millora que els està donant grans resultats.
Aposten a més fortament pels vins, amb moltes referències nacionals i internacionals i un bon nombre de Denominacions d'Origen a disposició del client, per aconseguir el maridatge perfecte.
Galícia sabem que és un lloc en el qual menjar bé és una cosa gairebé rutinària, amb el que hem volgut quins plats podem trobar en aquest restaurant situat al districte de Salamanca a Madrid, amb prou feines a 600 metres de la plaça de Toros de Las Ventas.
Alguns dels entrants que trobem són els següents:
-
Amanida de bacallà, ceba caramel·litzada i cítrics a l'aroma de coriandre
-
Bunyols de bacallà cruixents amb ali-oli d'all rostit
-
Anxoves marinades i tomàquet cherry confitats amanits, amb oli verge d'arbequina
-
Carpaccio de gambes amb emulsió de trufa, tartar de tomate,sandia i esferics d'all blanc
-
Carbassó farcit de txangurro gratinat i tallarines d'espàrrecs bladers.
Una grandíssima varietat d'entrants, però tampoc no es queden enrere els plats principals, en els quals en trobem tant alguns del mar com altres de la muntanya, com a ells els agraden nomenar:
-
TARTAR DE TONYINA VERMELLA AMB MAIONESA DE SI RATXA I KIMCHI, MERENGUES DESHIDRATATS DE TOMÀQUET OTEL·LO
-
SALMÓ EN CREMA D'ARRÒS, FALS CAVIAR DE SOJA, ALGA NORI FREGIDA I FRESES
-
LLOM DE LLUÇ FARCIT DE TOMÀQUET ESPECIAT EN LLIT DE TINTA DE CALAMAR
-
HAMBURGUESA DE WAGYU AMB FORMATGE CHEDDAR, CEBA CARAMEL·LITZADA, TOMÀQUET ESPECIAT I PA DE LLAVORS AMB SALSA DE LA CASA
-
GALTERA DE VEDELLA LACADA AMB EL SEU SUC I PURÉ DE BATATA.
-
COSTELLES MELOSES DE VACA JOVE A BAIXA TEMPERATURA GLACEJADA AL SEU SUC
A més, per acabar el que serà un àpat estem segurs que espectacular, unes postres casolanes, com per exemple una torrada de Baileys amb gelat de galeta, un cremós de xocolata amb praliné d'avellanes, kikos i oli d'oliva verge o un pastís de formatge gallec amb confitura casolana de fruita de la passió i mango.
A TripAdvisor ja veiem molts comentaris que els estan portant a ser el restaurant més ben valorat de tot Madrid, una posició que estem segurs que volen mantenir, gràcies al seu gust per la bona cuina i al producte de qualitat amb què treballar.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)