La província de Castelló té aquesta combinació que tant ens fascina: mar i muntanya. Avui ens hem aturat en un dels seus pobles costaners més coneguts, Peníscola, un lloc ideal per escapar-te a gaudir del seu paisatge, relaxar-se, o fer activitats a l'aire lliure.

Però qualsevol escapada necessita ser acompanyada d'uns bons restaurants en els quals menjar, és per això que hem mirat a TripAdvisor un parell d'opcions, en concret els restaurants més ben valorats de la localitat. I sorprenentment, el segon és de menjar indi. Els dos que us expliquem tenen la màxima puntuació a TripAdvisor, per la qual cosa ambdues són opcions molt bones, i només ens hem de preocupar de de quin tipus de menjar volem gaudir.

Vista de Peníscola

Cuina índia arrasant a Peníscola

Ja que us l'hem avançant, començarem amb el restaurant Goa Cuina Índia, que es troba escassos metres de la platja de Peníscola, i que a més és molt accessible pel seu preu, ja que la mitjana per comensal és de 8 a 16 euros per persona.

A la carta la Goa ens ofereix una àmplia varietat d'arrossos típics de l'índia, un element que no pot faltar en un restaurant de menjar indi, i també destaca la varietat de plats vegetarians i vegans que hi ha a la carta. Les sopes també tenen un paper protagonista a la carta, i com, no les carns, en les quals destaca el famós pollastre tikka masala, un clàssic del menjar indi, del qual llegim comentaris a TripAdvisor com aquest: "Aquesta vegada decidim provar plats nous, pollastre Tikka masala, pollastre al curri i llagostins al curri molt picants. No ens va defraudar el menjar, aquest contrast d'espècies..."

Carta de la Goa

Tanmateix, el repertori de salses és molt variat com no podia ser diferent, així que només has d'escollir la que més s'adapti a tu, però l'èxit està garantit.

El segon restaurant que portem és el que està més ben valorat a TripAdvisor de tot Peníscola, i es tracta del Pescador Ermità, un restaurant ubicat també a peu de platja, i que es mou en un rang de preus de 8 a 20 euros.

Aquesta és una de les parades obligatòries si som a Peníscola. I és que no només fem olor el mar des de les taules, sinó que el tipus de menjar ens connecta amb la regió i el poble: piexos, suquets, calderetes... i com no paelles.

Saló del Pescador Ermità

Com a entrants a més ens ofereixen peix com calamars, pop, calamarsons... els clàssics d'aquest tipus de restaurants, una manera ideal de començar el nostre dinar. I malgrat que a la carta com a principals tenim carns i peixos, ens hem volgut centrar en els arrossos. Trobem diversos tipus: arròs a banda, paella mixta, de marisc, de verdures... i fins i tot una d'especial de la casa. L'arròs negre i la fideuà tampoc no es queden enrere, i menys després de llegir comentaris a TripAdvisor com el següent: "puc dir que m'he menjat un dels millors arrossos negres de la meva vida. I que consti que n'he menjat molts. El gènere és fresquíssim i es nota ,y molt en tot."

Dues opcions ideals per als nostres dies a Peníscola, que segur que les disfrutarem com nens.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)