El que menys esperem i busquem quan ens anem de vacances és el posar-nos dolents per una intoxicació alimentària, per això la OCU ens dona una sèrie de consells per evitar que tinguem un mal ensurt en aquests dies d'estiu.

 

Per evitar ensurts

La cadena de fred es pot trencar molt fàcilment afavorint el creixement de microorganismes que poden fer que els aliments es deteriorin amb més rapidesa. Per això la OCU ens envia una sèrie de recomanacions per evitar tenir algun ensurt aquestes vacances d'estiu per culpa d'aliments en mal estat. Una de les coses principals a tenir en compte a l'hora de manipular aliments és tenir una màxima higiene a les mans rentant-les acuradament després d'anar al bany, tocar animals o plantes. Mantenir refrigerada la fruita tallada i mantenir els aliments en neveres o cistelles refrigerades amb fred o gel si anem a menjar al camp o a la platja.

Aliments en mal estat.

Refrigerar després de cuinar

Els aliments cuinats, segons les recomanacions de la OCU, han de refrigerar-se com més aviat millor. Només escalfar les racions que seran consumides i tingues els aliments ben guardats en recipients hermètics per evitar contaminacions per insectes, pols o per altres agents contaminants. Tant els estris com els coberts han de ser ben nets sobretot si s'han utilitzat amb aliments crus. Amb aquesta sèrie de consells segur que estarem més sans i estalvis de possibles contaminacions en les nostres vacances d'estiu.