L'allioli, també anomenat ali oli, encara que la grafia en llengua original és all i oli, que significa "all i oli" en català i altres llengües emparentades, és una salsa o adorn que generalment s'utilitza per acompanyar patates fregides en diferents formats. És deliciosa i per això molts opten per preparar-la, tanmateix, si vols estalviar-te aquest procés Mercadona la té llista per a tu, per un preu mínim.
En algunes zones d'Espanya se li coneix com a allioli, tot junt i en castellà. Totes les formes poden ser considerades correctes. Però l'important de tot és que aquest aliment consisteix en una barreja d'all i oli, molt d'una manera que forma una salsa, pasta o crema que és summament exquisida.
Per sort per evitar el procés de preparació i tenir-la llesta per menjar, Mercadona ha inclòs a les seves lleixes l'Allioli de la marca Hacendado que pot ser teva per tan sols 1,20 euros.
El producte conté 200ml-190g i d'acord amb l'etiqueta de l'envàs no conté gluten i entre els seus ingredients destaquen: oli vegetal, ou de gallines camperes, all, sal, suc de llimona concentrada, conservador: E202, oli de gira-sol i oli vegetal.
Per què ingerir aquesta salsa?
Per descomptat que aquesta salsa té importants propietats a nivell nutricional que poden beneficiar la teva salut, això, a causa del seu ingredient principal que és l'all, per tal raó conté grans quantitats de vitamina K, una que compleix una funció destacada en el procés de la coagulació sanguínia, i que a més és molt important per al bon funcionament hepàtic.
Una altra vitamina que conté en grans quantitats és la vitamina E; el que significa que és antioxidant, que ajuda a la regeneració i manteniment de les cèl·lules de l'organisme. Però això no és tot, aquest aliment conté més vitamines, moltes del grup B, però en quantitats petites.
D'altra banda, quant als minerals, conté principalment iode i sodi, i en menor mesura altres com a ferro.
Per tant, incloure l'Allioli en la nostra dieta ens serveix per aprofitar les propietats de l'all per a la salut i el benestar, al mateix temps que és un adorn sa i saborós.