Vagi que tots hem tingut xats incòmodes o alguns on ens deixen de respondre, però fora d'Espanya, el doble check no és la màxima pena de càstig.
El món tecnològic no s'utilitza a la lleugera a tots els països, i per això, una cosa tan comuna com un emoji, pot ser problema de delicte en un altre país.
WhatsApp i el problema de la llei
Actualment, la companyia de missatgeria instantània WhatsApp s'ha aconseguit colar fins i tot a 138 països del món, tanmateix, l'ús d'aquesta App no és igual per a tothom.
Mentre que a Espanya enviar un cor significa un gest d'amor, amor o una cosa usual, a l'Aràbia Saudita el tema seria totalment diferent.
Es va poder recollir que el diari Dubai Gulf News, assegura que enviar l'emoji d'un cor vermell a WhatsApp al país, pot suposar pena de presó de fins a cinc anys.
Es tracta d'una exageració? Aquesta informació també la va donar a conèixer el diari àrab saudita Okaz qui va assegurar que un expert en delictes cibernètics de l'Aràbia Saudi, assegura que enviar un cor vermell pogués considerar-se com un delicte.
L'encarregat de donar a conèixer la informació va ser Al Moataz Kutbi, que pertany a l'Associació Antifrau de l'Aràbia Saudita. El problema passaria en cas que el receptor de l'emoji se senti atacat pel missatge en qüestió.
Funcionament de la llei a l'Aràbia Saudi
A l'esmentada nació, algunes imatges i expressions en els xats en línia es poden identificar com un senyal d'assetjament.
Per descomptat, encara que WhatsApp si ofereix diferents emojis i fins i tot no hi ha una aparent "vigilància dels xats", el delicte passa quan un tercer interpreta que estan violentant la seva integritat.
De quant seria el delicte?
Encara que ja t'hem dit que poguessis acabar a la presó, el pitjor de l'assumpte és la pena, la qual sobrepassa "setmanes", sinó que inclou molt més.
Enviar el símbol del cor vermell pot enfrontar una pena de presó que ronda entre dos i cinc anys. A més, la multa seria d'uns 100.000 SR (riyal saudita), la qual cosa significa uns 23.500 euros si el portem a Espanya.