La gastronomia de Lleida és àmpliament coneguda per la gran qualitat de la seva matèria primera. Al restaurant La Cova de Vidre ho saben, i la seva aposta pels millors productes del mercat han fet que aquest restaurant situat a la capital de la província, sigui un dels més ben valorats a TripAdvisor. Ho trobem al top 10 dels més ben puntuats de la ciutat, dels gairebé 400 que hi ha, així que ens hem preguntat què els ha fet arribar tan a dalt. La seva proposta és de cuina tradicional lleidatana amb un toc de modernitat que els dona la nova cuina i els està funcionant més que bé.
La Cova de Vidre a Lleida
Un restaurant amb un tracte molt proper
La dilatada experiència en carns adquirida temps enrere, han fet que tinguin una gran facultat per elegir la millor qualitat i assolir el seu punt de maduració ideal per treballar-les i fer-les a la brasa.
Tot el que fan al forn Josper de carbó vegetal, que és un dels grans protagonistes del restaurant, adquireix un plus en el sabor. Aquí intervé la mà i el saber fer de l'equip humà que treballa al restaurant, ja que encara que d'altres poden tenir aquest tipus de forns, no tots poden amb el treball que dona el conèixer a fons i treure el màxim rendiment aconseguint un gust especial en carns i peixos. Dotant amb la seva calor de cocció a altres plats, com els cargols, espàrrecs i verdures rostides, etc.
Plat del menú a La Cova de Vidre
Totes les postres els fan també de forma casolana, comprant la millor matèria primera i elaborant de forma totalment artesanal com es pot fer a casa.
Això els ha valgut per tenir comentaris a TripAdvisor tan positius com aquest: "Ha estat una sorpresa súper agradable descobrir aquest restaurant molt bo. Amb un menú entre setmana de 13,80€ (va venir a part) tens unes eleccions boníssimes, nosaltres de primer mousaka de verdures i carpaccio ; de segon llobarro i costella i de postres pastís de formatge i pasta de pasta de full amb nata. Tot boníssim."
Crema Catalana a La Cova de Vidre de Lleida
No ens hem resistit a veure la seva carta online, i aquests són alguns dels plats que podem demanar a La Cova de Vidre:
-
Amanida d'enciams variats, crostones, carxofes i sardines marinada
-
Porros a la brasa amb formatge parmesà, pernil de Terol i avellanes
-
Albergínies farcides de bacallà amb salseta de pebrots del piquillo
-
Sopa de ceba a Jerez amb cruixent de pa amb formatge Emmental suís
-
Costella de porc (cuita a baixa temperatura) a la brasa amb salsa barbacoa
-
Costelles de be de Lleida a la brasa
-
Fricandó a la catalana amb bolets (guisat)
Opcions molt variades sempre de cuina tradicional catalana amb els millors productes, podent acabar per exemple amb una crema catalana o un pastís de formatge.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)