Hi ha un restaurant que continua representant i elevant la gastronomia asturiana des de fa dècades a Prendes. Per ser justos, la qualitat és present des de 1882, que és quan es va establir aquest restaurant denominat Casa Gerardo. I si hi ha una recepta popular al seu menú, aquesta és la fabada. Ara, per a gust de tot el públic espanyol està disponible en El Gourmet de El Corte Inglés i és el més venut. T'atreveixes a provar un plat autèntic i tradicional?

Quan comencen a disminuir les temperatures, resulta el moment d'anar planejant menjars reconfortants i adequats. La fabada és un dels plats estrelles d'Espanya, encara més la fabada d'Astúries, i una de les millors opcions per als dies freds. Ja que aporta energia i la calor suficient per continuar amb les activitats diàries, a més que és una menja. En realitat, és un plat que pot triomfar cada mes de l'any, només per la seva absoluta exquisitat. I els xefs de Casa Gerardo són experts en el tema. Específicament, Pedro i Marcos Morán, la 4a i 5a generació d'aquesta prestigiosa empresa.

La fabada

Aquesta recepta es compon de fabe o mongeta blanca i compango (xoriço, botifarró i cansalada entremesclada). Els ingredients provenen d'Astúries, per la qual cosa el plat té un sabor potent i fresc. En degustar, se sent una textura suau i un gust únic al món. El Corte Inglés ofereix un pot de 340 g per un preu de 9,90 euros. Aquest producte és la sensació de tot el seu catàleg.

Quin és el secret de la fabada de Casa Gerardo que és en El Corte Inglés?

Les destreses gastronòmiques de Casa Gerardo i els seus infal·libles representants li han valgut, entre molts altres reconeixements, una estrella Michelin. En una entrevista amb el portal Comprometidos con Asturias, la família Morán ha explicat unes dades molt importants del seu enfocament amb la fabada. Pedro va revelar: "Hem fet un volt a la fabada, fa 18-20 anys i va ser en començar a utilitzar faba fresca". És a dir, la faba que es recull entre octubre i novembre. Es guarda en un congelador i així és com es manté òptima.