Sense cap dubte, un plat deliciós, nutritiu i exquisit és el cous cous també conegut com a cuscús. Aquesta preparació d'origen berber combina a la perfecció amb altres ingredients, en ser molt versàtil. Avui Aldi en porta un al mercat estil marroquí de la marca Trejivano que pots preparar fàcilment: en 5 minuts estarà a punt per menjar.

El cous cous consisteix en un plat tradicional que s'elabora a partir de sèmola de blat dur, i que després del cuinat presenta la mida mitjana de tot just un mil·límetre de diàmetre. S'elabora tradicionalment amb sèmola corresponent a la part dura del blat molt, però que no s'ha arribat a convertir en farina.

Aquests grans molts són cuinats, durant el procés del qual tendeixen a inflar-se fins a augmentar el seu diàmetre i adquirir, per tant, la seva forma i aparença tan característica.

Cous cous

Cous cous

Tanmateix, tot aquest procés te'l podràs estalviar amb la preparació que la cadena de supermercats, Aldi, té per a tu.

Es tracta d'un envàs que conté quatre racions, no té sal afegida, és vegà i pot preparar-lo en 5 minuts. Conté tomàquet, pipes de gira-sol, all, pebrot vermell, ceba, comí, menta, xili i coriandre. El seu preu és el més sorprenent, ja que pots comprar-lo per només 2,79 euros.

Manera de preparació del cous cous

El mode de preparació és el més senzill del procés i aquí t'explicarem pas a pas el que has de fer.

1. Has de bullir 400 ml d'aigua en una cassola amb 5 g de sal (o al gust) i dues cullerades d'oli.

2. Retirar del foc i llançar el contingut de la safata.

3. Esperar 5 minuts amb la cassola tapada i separar els grans de cous cous amb una forquilla abans de servir.

Important: per a una persona, les quantitats són aproximadament 75 g de cous cous i 100 ml d'aigua. Recorda agitar abans la safata perquè quedi una barreja homogènia.

Una altra cosa que has de saber és que una vegada obert l'envàs, pots consumir-lo fins a la data de consum preferent. També l'has de mantenir en un lloc fresc i sec per a més conservació.