Per a ningú no és un secret que el fuet espetec és famós al món sencer. És un embotit emblemàtic de Catalunya i molt popular pel seu agradable sabor. El cert és que el fuet és un dels embotits més populars a tot Espanya que pots menjar a qualsevol hora del dia. Si en desitges un d'aquests, però no vols gastar-ne massa, Mercadona el té a la venda per tan sols 2,05 euros. Una compra que no pots deixar passar.
Aquest embotit es caracteritza per tenir un grossor d'uns 2 - 3 cm. Té una longitud d'aproximadament 30 cm i una curació mitjana, el que el converteix en un embotit lleugerament tendre.
Una de les principals característiques d'aquest embotit és una pell de color blanca. Això es deu a la humitat que es fa servir en la seva curació, que fa que proliferi aquesta floridura. El cert és que l'ideal és menjar-lo amb la pell, encara que hi ha molts consumidors que prefereixen pelar-lo.
Mercadona el té en una presentació d'una bossa foradada (de la marca Hacendado), ja que és un embotit que necessita respirar. Per aquest motiu no es pot envasar al buit.

Com degustar el fuet espetec?
Aquest aliment es conforma per una sèrie d'ingredients com a paleta, cansalada viada, pernil i magre de porc, sal lactosa (de llet), espècies, antioxidant (ascorbat sòdic) i conservador (nitrat potàsic). La millor part és que no conté gluten ni colorants. És una tripa comestible natural que ha estat sotmesa a dessecació.
El fuet espetec és un embotit que agrada, no es cuina, es menja tal qual, en rodanxes fines tallades a ganivet, una mica de pa i llest. A més de ser un dels embotits favorits dels espanyols. Si el que busques és aquesta delícia com a aperitiu, Mercadona el té per a tu per menys de 3 euros.
Amb pell o sense ella, gruixut o a fines rodanxes, amb tall recte o oblic... Ja això es tracta d'una qüestió de gustos i sobre ells no hi ha res escrit. Hi ha comensals que consideren que la pell modifica el sabor de la carn i prefereixen retirar-la. D'altres, en canvi, creuen que la pell li confereix una textura cruixent.