La secció de fleca i enfornats de Mercadona és una de les més visitades de la cadena de supermercats valenciana. Els clients de l'empresa de Juan Roig congrega diàriament a milers de persones que aprofiten la seva visita a Mercadona per portar el pa a casa. I això és gràcies al gran assortiment de productes que es poden trobar en ella. Des de les barres convencional de pa fins a pastes dolces i salades, passant pels pans baixos en sal, de cereals, de vidre, de motllo, etc.
No obstant això, Mercadona ha pres una decisió que ha donat bastant de què parlar. Segons van publicar els responsables de la companyia aquest dimarts, Mercadona deixarà de fabricar pa. Ho farà de forma progressiva, alhora que reforçarà la col·laboració que manté amb especialistes en la matèria.
Mercadona deixarà de fabricar pa i ho encarregarà a diferents proveïdors
Segons es podia llegir en el comunicat, les intencions de Mercadona passen per "optimitzar els processos de fabricació per generar més eficiència i rendibilitat". A més, va assenyalar que sumarà més de 20 proveïdors perquè siguin ells que elaborin el pa a partir d'ara. Segons Ariana González, directora general de fabricació de pa, aquesta estratègia permet "reforçar" el paper de la companyia com a prescriptor i oferir productes al preu més baix possible.
En l'esmentat comunicat de Mercadona, els responsables anuncien el tancament progressiu de les línies d'elaboració que es duen a terme a vuit blocs logístics. Encara que això no afectarà els 650 treballadors, doncs aquests seran ressituats en altres àrees.
Val a dir que Mercadona ja treballa amb proveïdors com Valero per al pa de pagès a Catalunya des de 2021, o PandeCan per al fabrica pa de millo i matafaluga a les Canàries. A més, l'empresa andalusa Mondat fabrica actualment l'entrepà integral. "Tots ells han contribuït, gràcies al seu coneixement més profund del procés i a una millor gestió de les matèries primeres, a impulsar la competitivitat d'aquesta categoria", comenta el comunicat.