La safata de mig quilo de nespres surt en aquests primers dies de maig a Mercadona per uns 2,40 euros i et dona una extraordinària oportunitat de provar una fruita diferent que, si encara no la coneixes, et sorprendrà pel seu sabor i que fàcil resulta de pelar. Hi ha, fins i tot, -el meu pare ho fa- qui se les menja amb pell. És, a més, un cultiu que s'ha adaptat perfectament al clima del nostre país i es conrea a Europa des d'època romana. De fet, els arbres de la nespra són habituals en jardins i horts de tot Espanya.
Dolça i, a més, valenciana
Les nespres estan ara en temporada, perquè les millors són sempre les de maig i a Mercadona ho saben bé: els mesos idonis per gaudir-ne són els que van d'abril a juny i arriben des d'Alacant, en concret des de la Marina Baixa. Les nespres de Mercadona arriben, majoritàriament, des de Callosa d'en Sarrià, ja que la cadena de supermercats les compra a la cooperativa agrícola local des de fa tres dècades.
Una fruita de pinyol diferent
Molt dolces i amb alts nivells de potassi, magnesi i calci, les nespres enforteixen el sistema ossi i aporten vitamines A, B i C. El seu sabor és dolç, encara que no els falta cert punt àcid que les fa especials i les situa, quant a sabor, a cavall dels cítrics i els préssecs. La seva temporada és curta, així que convé aprofitar-la: a Mercadona, les tenen al el seu punt.