Entre les seccions més visitades de Mercadona destaca aquella en la qual ofereix plats preparats llestos per menjar. És un salconduit perfecte per als qui no tenen temps per cuinar, però volen mantenir una dieta saludable i variada. I també per als que volen estalviar quan han de menjar anés de casa.

Una secció per a la qual la cadena de supermercats valenciana acaba de fer una nova adquisició. Es tracta de l'Amanida russa, envasada per la marca Hacendado, una de les proveïdores habituals de l'empresa de Juan Roig. Un plat que sol generar bogeria a tot Espanya i que no hi ha dubte que serà un altre triomf de Mercadona.

Mercadona suma l'amanida russa a la seva secció de plats llestos per menjar

Cara terrina d'amanida russa d'Hacendado conté 500 grams i només costa 3 euros. I amb ella tindràs un plat molt complet i nutritiu.

Amanida russa d'Hisendat

Amanida russa d'Hisendat

Segons resa l'etiqueta, aquesta amanida conté patata, maionesa, oli de soja, aigua, rovell d'ou, vinagre, sucre, sal, midó modificat de blat de moro, suc de llimona concentrada, tonyina, pastanaga, olives i pèsols. Anem, que tindràs una amanida tan completa com la que preparaven els nostres pares i avis, en les que no faltava cap aliment essencial per ser una amanida russa amb totes les lletres.

L'amanida russa va ser creada per un belga

Un aliment que, per si no ho sabies, té el seu origen a Rússia l'any 1860. Però atenció, perquè a Rússia no es diu així ni el seu creador és rus.

Al país transsiberià es diu amanida Olivier, un nom que fa honor al seu creador. Aquest era el xef Lucien Olivier, el naixement del qual va tenir lloc a Bèlgica. Aquest xef va emigrar a Rússia a mitjans del Segle XIX i va obrir un restaurant a Moscou el 1860 anomenat El Ermitage i on va fer famosa la que es coneix a gairebé tot el món com a amanida russa. Encara que l'amanida Olivier diferia de la que es consumi avui dia. La de llavors portava caviar, llengua de vedella, tòfona, cogombrets, carn de perdiu, cranc, patates cuites, olives i maionesa.