Un dels bolets comestibles més consumits i coneguts a Espanya ha arribat a Mercadona: el rovelló. Com bé sabem, aquest deliciós aliment és molt popular en la temporada de tardor i per tal raó és costós en la majoria dels establiments de vendes, però a la cadena de supermercats no; allà podràs adquirir-lo per un valor summament assequible, adequat per a totes les butxaques.
El rovelló es caracteritza pel seu peu curt. El seu barret pot mesurar entre 5 i 15 centímetres de diàmetre. Té un color ataronjat i una carn granulosa i compacta. Aquest bolet se sol menjar a la graella o saltejat amb una mica de julivert, all, ceba, vi blanc i/o oli d'oliva. També s'afegeix als guisats de carn i als de caça, és el toc màgic de cada plat.
No hi ha dubte que el rovelló és un ingredient extraordinari que ens permet degustar sabors espectaculars, i el trobaràs als supermercats a preus molt elevats. Afortunadament per a tu, Mercadona té a la venda la safata d'aproximadament 150 g, per un valor de 4,35 euros.
Les úniques indicacions que conté l'envàs d'aquests bolets és que has de rentar i cuinar aquest producte silvestre abans de consumir, i que a més has de conservar al refrigerador si vols allargar la seva vida. Així mateix, indica que el seu origen és francès.
Com utilitzar el rovelló a la cuina?
El rovelló és una autèntica delícia i alhora és boníssim per a la salut. Per començar, és un aliment amb molt baixa densitat calòrica, unes 20 calories per cada 100 grams. Així mateix, són una font de vitamina A, C i D, són antioxidants i una font de potassi i fòsfor perfecta. Diversos estudis afirmen que el seu consum habitual pot mitigar i prevenir malalties com a problemes cardiovasculars o diabetis.
Són un aliment perfecte i molt nutritiu que es pot preparar en centenars de receptes diferents com en ous ferrats, cuinats amb cura en guatlles amb carbassa i poma, i com a postres en un deliciós pastís de bolets o en un exquisit arròs amb rovelló.