La pruna vermella és una fruita que prové de la prunera, un arbre que pertany al gènere Prunus de la família rosàcies, el qual és conreat als països temperats. El seu origen sembla situar-se a les zones del Caucas, Anatòlia i Pèrsia, i va ser a l'Edat Mitjana quan va arribar a Europa.
Avui dia és una de les fruites més consumides ja que, a més de ser carnosa, sucosa i amb un agradable sabor, compta amb múltiples propietats interessants i beneficioses per a l'organisme. I afortunadament, Mercadona la té a les seves botigues i a la seva pàgina web.
En l'actualitat, aquesta fruita és utilitzada en diverses receptes culinàries, ja que conté múltiples propietats que són ideals per a la salut. Ajuda a tractar i prevenir algunes malalties relacionades al sistema digestiu, respiratori i immunològic; resulta ideal per prevenir l'envelliment prematur i l'anèmia; i regular el colesterol a la sang. D'altra banda, a causa del seu sabor, també es pot utilitzar per preparar melmelades, sucs, batuts i postres.
Beneficis de la pruna
Si el que vols és incloure aquest fruit a la teva dieta per fer-la més saludable, Mercadona té per 1,50 euros un pack de 500 grams de varietat mini.
La pruna vermella és una fruita que brinda molts beneficis a la salut de qui la consumi. Això gràcies que en la seva composició es troben una sèrie de vitamines i minerals molt importants per a l'òptim desenvolupament de l'organisme. Entre els beneficis més destacats d'aquesta fruita es troben els següents:
- Evita la retenció de líquids en l'organisme i ajuda a baixar de pes.
- Enforteix el sistema immunològic.
- Ajuda a facilitar la digestió.
- Manté l'organisme net.
- Enforteix el sistema respiratori, entre altres beneficis.
Com consumir la pruna vermella per aprofitar les seves propietats?
Aquesta fruita es caracteritza per tenir un sabor dolç i múltiples propietats, les quals són molt beneficioses per a la salut. És per això que afegir-la en la dieta de manera regular pot resultar ideal. Per aprofitar totes aquestes qualitats, la pruna vermella es pot consumir de diferents maneres, entre les quals destaquen:
- Com a fruita en el seu estat natural.
- Com a postres.
- Melmelades.
- Compotes.
- Sucs.