En la varietat de propostes està l'èxit de la cadena de supermercats Mercadona a Espanya i ara també a Portugal. L'ampli ventall d'opcions que ofereix la distribuïdora és clau a l'hora de mantenir viva la fidelitat dels seus clients. I és que entre els seus productes es poden trobar opcions per a tota mena de dietes i per a tots els gustos.
Això es pot comprovar a la zona d'enfornats. Aquí Mecadona proposa nombroses opcions per a tots els gustos. En ella no falten les típiques pastes dolces que van des dels típics dònuts fins als croissants, passant per les napolitanes, les ensaïmades o els pastissos. Delicatesen irresistibles al costat de les que es pot trobar una àmplia varietat de pans. De motllo, sense gluten, integrals, de cereals com a espelta o sègol, fets amb massa mare, d'all, d'olives negres, de pipes de carbassa, de nous, de sis cereals, d'oli... les opcions són interminables. I entre elles també es pot trobar un pa que és originari del segle XVI.
Mercadona arrasa a la seva secció d'enfornats
Es tracta del pa bregat, un pa que va ser creat per primera vegada a Valladolid, a Castella i Lleó, el 1953. I que també és conegut com a pa candial o pa 'sobao'.
Es tracta d'un pa de molla dura elaborat amb blat candial. Aquest conté menys gluten que el blat convencional. I també més proteïnes. A més, aquest blat és més fi, la qual cosa facilita l'laboració del pa.
Mercadona ven pa bregat en peces senceres o llescat
En el seu procés de preparació, s'aplica una tècnica de refinament a la farina que consisteix en amassar repetidament amb un corró. A continuació s'estira la massa i es premsa mentre s'aconsegueix la textura típica d'aquest pa bregat. I finalment s'enforna abans de poder gaudir-ne.
Un pa que, com dèiem, pots trobar actualment a Mercadona. La cadena de supermercats el ven en una peça sencera o llescada. I en ambdós casos són peces de 500 grams que podràs tenir a casa a canvi d'1,50 euros.