A la cadena de supermercats Mercadona es poden trobar infinitat de productes, molts dels quals estan enfocats a diferents dietes. Per a vegans, per a vegetarians, per a qui busquen aprimar-se, per als que no poden assimilar el gluten... Però això no vol dir que a Mercadona no es puguin trobar productes d'aquests que són un caprici per al paladar.
Un exemple d'això és la salsa Piri Piri que l'empresa valenciana va afegir al seu catàleg fa unes setmanes. Una salsa picant que s'elabora a base del xili, que li donarà un nou sabor a qualsevol plat en el qual el llancis.
Mercadona té a la venda salsa Piri Piri
Es pot dir que aquesta salsa, tal com explica Mercadona, es va posar a la venda el 2019 en alguns supermercats, però atès el seu èxit va ser exportat a totes les botigues de la cadena. "Aquest producte, que es va posar a la venda en algunes botigues de la companyia a mitjans de 2019, ha estat finalment ampliat a tota la cadena després de la bona acollida", va apuntar Mercadona en un comunicat.
La salsa piri piri a la venda a Mercadona la fabrica la marca Totaler Calimenta, establerta a Portugal, i l'envasa Hacendado, proveïdora habitual de l'empresa de Juan Roig.
A salsa Piri Piri de Hacendado costa 1 euro
Aquesta salsa Piri Piri de Hacendado ve presentada en envasos de 195 ml. I el preu de cada unitat és de només 1 euro. A més, la pots trobar tant en la pàgina web de Mercadona com a les botigues físiques.
Aquesta salsa la trobaràs al costat d'altres condiments com la Ranchera o el Gajo, també elaborats per la mateixa empresa. I una vegada la provis, és possible que no torni a faltar mai més a casa teva.
Un apunt d'història
Per si no ho sabies, l'origen de la salsa Piri Piri es desconeix. Es parla de llocs com Angola, Moçambic o Portugal, encara que no se sap amb exactitud. El que sí que se sap és que els portuguesos el van exportar a tot Europa, l'Àfrica i Àsia al segle XVI, popularitzant-se a molts racons del món. I va arribar a tants llocs que és difícil saber en el dia d'avui on es troba el seu origen real.
Així mateix, existeixen moltes formes d'elaboració d'aquesta salsa Piri Piri, amb el denominador comú del picant, en una mesura o una altra en funció dels ingredients. L'habitual és elaborar-la amb xilis secs o frescos, all, oli, suc de llimona o llima i vinagre. Mentre que algunes receptes també inclouen ceba, gingebre, llavors de coriandre, llorer, orenga, farigola, estragó, pebres en gra o moltes, o pebres vermells.