Mercadona sempre actualitza el catàleg, i posa un gran èmfasi a la secció de fleca i brioixeria. Sovint solen portar novetats, i una de les últimes que ha incorporat és un 'pa bregat', que és molt cridaner a simple vista. S'allunya de la baguet i la xapata convencional, i mostra un aspecte molt diferent de l'habitual. Però el més curiós de tot és conèixer el seu origen, que es remunta al segle XVI, concretament, a l'any 1563.

Es va crear a Castella i Lleó, més específicament a Valladolid, i poc a poc es va anar exportant la seva tècnica d'elaboració a altres ciutats. És un pa de molla dura o estreta, elaborat amb blat candial, que té menys gluten que la resta, i moltes més proteïnes. La farina que s'utilitza en el procés també és més suau, i la seva fabricació, per tant, és més ràpida i senzilla. Després de l'elaboració, s'introdueix al forn a alta temperatura, perquè quedi el resultat esperat.

Pa Bregat/ Mercadona

A Mercadona han rescatat aquest pa, de diversos segles de tradició, i l'han posat a la venda per tan sols 1,50 euros. D'aquesta manera, esperen que la gent tingui l'oportunitat de provar el pa bregat, que és molt difícil, per no dir impossible, de trobar en la gran majoria d'establiments. Els seus ingredients i el seu mètode d'elaboració estan desapareixent a poc a poc, i només en unes quantes ciutats d'Espanya és possible adquirir-lo en fleques o botigues.

Per sort, ara també és possible comprar-lo a Mercadona, que una vegada més torna a apostar pel producte nacional. Amb això, espera que es recuperi la tradició i el consum d'un dels pans més clàssics i antics d'Espanya, i l'elaboració del qual es remunta a cinc segles enrere.