Mercadona sempre es preocupa per poder tenir a la venda productes de primera qualitat i al millor preu, pensant en el benestar dels seus clients. I aposta sempre pels aliments 'made in Espanya', és a dir, els de collita pròpia, sense haver de recórrer a la importació. L'últim que ha portat és una verdura que s'ha convertit en una de les menges més comprades i consumides, i no és cap altra que la carxofa. La gran quantitat de vendes que va tenir el 2021 ha fet que decideixin comprar un 25% més que l'any passat.

Concretament, això se'ls tradueix en 7.500 tones de carxofa més, que arriben des de dotze proveïdors diferents, a tots ells locals. Aquests s'ubiquen a Múrcia, Alacant, Navarra i Granada, i són extretes durant la temporada, que comença al novembre i acaba el mes de juny. El seu sabor, les múltiples opcions de servir-la i el preu fan que la carxofa sigui una verdura molt valorada per tots, i Mercadona ha decidit convertir-se en el gran distribuïdor.

Carxofa

Els avantatges de menjar carxofa de manera regular són els múltiples minerals i vitamines que té, entre els que cal destacar el potassi, el sodi, el calci i la Vitamina A. Això resulta molt útil per a la pell, i frena l'envelliment de les cèl·lules. També és molt rica en fibra, i redueix la glucosa en sang, al mateix temps que protegeix contra el restrenyiment i els problemes de trànsit estomacal, així com l'acidesa, la distensió o altres molèsties.

Les propietats de la carxofa no acaben allà, i altres dels seus avantatges són el nivell de colesterol, que queda molt controlat, la diüresi, que elimina la retenció de líquids i toxines, la seva baixa aportació calòrica, que fa que sigui un menjar ideal per a totes les dietes...

Sense oblidar que prevé artritis, malalties hepàtiques, problemes de circulació, gota...