És sana, és dolça i, a més, es produeix a Llevant. La safata de mig quilo costa aquest mes a Mercadona menys de 2,50 euros i és molt fàcil de pelar. Ens referim, per descomptat, a la nespra, una fruita deliciosa i diferent.
Des d'època romana
A Espanya, les nespres es conreen des de l'època dels romans i els seus arbres, procedents de la Xina en origen, són habituals en jardins particulars i horts de tota mena. Els que comercialitza Mercadona arriben des de la província d'Alacant, en concret des de la cooperativa de Callosa d'en Sarrià, poble famós per la qualitat de les nespres que en es conreen al seu terme.
Una fruita de pinyol diferent
Les nespres són molt dolces i destaquen pels seus alts nivells de calci, magnesi i potassi. Enforteixen el sistema ossi i aporten vitamines A, B i C. Tampoc els falta cert punt àcid que els fa especials i els col·loca, quant a sabor, a cavall dels cítrics i els préssecs. La seva temporada és curta, així que convé aprofitar-la: a Mercadona, els tenen en el seu punt.