Que la gastronomia espanyola és una de les més demandades a tots els nivells és una cosa que ja sabem des de fa molt temps. Malgrat que en el seu computo global és una gastronomia que es defineix per les mateixes característiques del bon tracte als ingredients i els productes de primera qualitat, cada regió d'Espanya té les seves pròpies particularitats. I és que no és el mateix el que podem menjar al sud que al nord per exemple, ja que les diferències en un país tan gran són importants, especialment a nivell climatològic. Hem volgut descobrir un restaurant que intenta apropar cuines, i que el sud, en concret Triana, a Sevilla, puguin degustar alguns dels plats més típics de la cuina del nord de l'Espanya, en especial l'Asturiana.

Cuina asturiana d'alta qualitat

Restaurant & tapes El Sella a Triana

Es tracta del Restaurant & tapes El Sella, situat a 400 metres de la Reial Mestrança de Cavalleria de Sevilla. Un restaurant que en TripAdvisor ja està situat entre els 10 més ben valorats de la ciutat, una cosa que també ens fa voler saber més sobre està excel·lent idea d'apropa el nord i el sud mitjançant l'alta gastronomia.

Per als més curiosos, aquests són alguns dels entrants o primers plats que podem demanar a l'establiment:

  • Amanida de fulles de temporada amb bonítol del nord
  • Croquetes artesanes de formatge Cabrales amb pols de nous
  • Taula de formatges i embotits asturians
  • Formatge de Cabrales DOP amb gelatina de poma de sidra
  • Amanida de pop al pebre vermell de la Vora
  • Pop a la brasa amb salsa sanabresa

Suggeriments que ja podem veure que són ideals per compartir entre diverses persones, i que tots puguem provar algun mos de la cuina asturiana. En TripAdvisor com diem ja estan entre els 10 més ben valorats, i és que comentaris com aquest els avalen: "Vam anar a sopar amb uns amics, ens havien recomanat el lloc i ens en van parlar molt bé. El personal, el tracte i el menjar és de 10, sense cap dubte un lloc de menjar asturià a Sevilla de qualitat i de tracte excel·lent. Totalment recomanable."

Plat del Restaurant & tapes El Sella

Entre els plats principals, alguns clàssics de la cuina asturiana que no poden faltar, juntament amb d'altres una mica menys coneguts. Aquests són alguns dels que podem demanar:

  • Mitjana de vedella asturiana (1 Kg)
  • Be xaldo garrí al forn
  • Cachopo tradicional amb pernil i formatge o cachopo amb cecina i formatge de cabra
  • Fabada asturiana
  • Jupa Chups de vedella amb cruixent de fruita seca
  • Bacallà gratinat
  • Salmó marinat a les fines herbes

I si preferim arrossos, per encàrrec també ens poden preparar una paella mixta, un arròs ibèric o un arròs caldós amb marisc.

Moltes opcions en un restaurant que ens porta a Sevilla un tros d'Astúries i de la seva millor gastronomia, amb productes de qualitat i una elaboració pròpia que ens deixarà sense paraules.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)