L'OCU, des de fa dècades, és l'entitat de referència en el que a drets del consumidor es refereix a Espanya, però també exerceix altres funcions tan importants o més que aquesta. Una d'elles, potser de les més útils, és la seva vocació d'oferir consells relacionats amb alimentació en particular i consum en general a la ciutadania. Aquest mes, el protagonista d'un d'aquests útils consells que llança habitualment l'organització és un aliment indispensable a les cuines de mitja Europa: els ous.
Els ous tenen data de caducitat
Els ous, des de fa uns anys porten impresa a la seva closca la data de consum preferent i, també, un codi de barres que facilita molta informació a qui sap llegir-la. Per exemple, ens explica com s'han criat les gallines responsables dels ous que menjarem, el país on els ous han estat posats i, també, la província on s'ubica la granja avícola de la qual cada ou procedeix. A tot això es crida traçabilitat i la OCU ens recorda com informar-nos-hi.
Com de frescos són els ous?
Encara que popular, l'ou és un aliment perible que, si no es consumeix dins de les dates preferents pot generar diferents tipus d'intoxicacions. La OCU, per exemple, recomana consumir-los en la data més propera possible a la de la seva posta. Emmagatzemar ous és sempre una mala idea ja que, si ho fas, tindràs difícil evitar que es deteriorin. Per això, és important saber com llegir la informació que figura a cada closca.