En una anàlisi exhaustiva de 32 marques de tonyina enllaunada, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha emès el seu veredicte: només dues marques assoleixen la màxima qualificació.

Quines marques de tonyina van assolir la millor qualificació?

La que s'enlistó al primer lloc va ser Sal de Plata d'Aldi. Es tracta d'una tonyina clara en oli d'oliva, que es posiciona com la millor opció, obtenint una puntuació de 86 punts sobre 100. Destaca per la seva qualitat, preu assequible (2,69 euros) i un contingut de sal adequat.

Llauna d'atún
Llauna d'atún

L'altra marca que rep el vistiplau de la OCU és Hisendat de Mercadona, també es tracta d'una tonyina clara en oli d'oliva. Aquest, tal com precisa La Razón en el seu lloc web, va obtenir una puntuació de 85 sobre 100. A més, ha estat qualificat com a "Compra Mestra" per l'organització a causa de la seva excel·lent relació qualitat-preu. La OCU va avaluar diversos aspectes per determinar la qualitat de la tonyina i no va trobar nivells alarmants de substàncies tòxiques com a metalls pesants en aquestes dues marques.

Tipus de tonyina segons la OCU

L'organització va presentar les diferents tonyines que existeixen, així com les seves denominacions, entre les quals es troben tres tipus: Bonítol del Nord, tonyina i tonyina clara. El primer, és també conegut com a Thunnus alalunga i es tracta de la varietat més cara i de qualitat superior entre la resta de les tonyines. Aquesta denominació és caracteritzada per la seva carn blanca. D'altra banda, tenim la tonyina. Aquest inclou diverses espècies del gènere Thunnus, sent la més comuna als supermercats la Katsuwonus pelamis, a causa de la seva abundància. I finalment, està la tonyina clara, que comprèn dues varietats, el Yellowfin o Rabil (Thunnus albacars) i el Patudo (Thunnus obesus). El Yellowfin se sol trobar en llaunes, mentre que el Patudo també s'utilitza per a sashimi.

La Tonyina: un tresor nutritiu per a la teva salut

La tonyina, un peix apreciat a tot el món, destaca pel seu sabor delicat i el seu alt valor nutricional. El seu consum regular aporta múltiples beneficis per a la salut, convertint-lo en un aliment imprescindible en una dieta equilibrada. Aquest aliment aporta una gran varietat de beneficis per a la salut de qui el consumeix, sobretot per al cor i la salut cerebral, és per això que molts l'incorporen a les seves dietes.

Aquest tipus de peix és una excel·lent font d'àcids grassos omega-3, coneguts per reduir els nivells de triglicèrids, disminuir la pressió arterial i prevenir la formació de coàguls sanguinis. Aquests beneficis contribueixen a reduir el risc de malalties cardiovasculars. Però això no és tot, a més, ajuda a augmentar els nivells de colesterol "bo" (HDL), que ajuda a eliminar el colesterol dolent del cos.

D'altra banda, els omega-3 presents en la tonyina són essencials per al desenvolupament i funcionament del cervell. S'han associat amb una millor memòria, una capacitat més gran d'aprenentatge i una menor probabilitat de desenvolupar malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer. Pots incloure la tonyina a la teva dieta de diverses formes, com en: amanides, sandvitxos, pasta, pastissos i quiches. No perdis l'oportunitat d'afegir aquest aliment a la teva dieta i gaudeix d'una alimentació més saludable.