Aquest és un dels temes més tocats al món de l'alimentació, i és que des de fa un bon temps s'ha determinat que el consum de mantega és més recomanat que el de margarina per les seves propietats més naturals, tanmateix, l'OCU alerta que no totes les mantegues compleixen els mateixos estàndards i ha intentat classificar-les.

Una anàlisi de l'OCU que inclou més de 63 marques

L'OCU s'ha enfocat en prestar especial atenció a aquest estudi per aconseguir aquelles mantegues que resulten més saludables i que es recomanen als consumidors per a un millor estat de salut.

Per a aquestes anàlisis es tenen en compte principalment la composició nutricional i també la presenta de possibles additius que per a l'organització no resulten beneficiosos. No totes les marques utilitzen les mateixes receptes per a l'elaboració d'aquests aliments i poden contenir segons l'OCU elements que a llarg termini resulten perjudicials per a la salut.

Pa amb Mantega
Pa amb Mantega

Dins d'aquest estudi es va poder determinar que la mantega tradicional és una de les que té millors referències, comptant amb una composició lliure de sal i amb un contingut de greix d'un 82%. Aquest tipus de mantega té una presència del 48% als supermercats més coneguts d'Espanya.

D'altra banda al supermercat trobes la mantega amb sal, comptant amb 22 referències és una d'aquestes mantegues que si compta amb presència de sal, aproximadament amb un contingut mitjà d'1,3 gramos/100 grams i que algunes poden assolir fins al 2,5%, la meitat de la ingesta que ha recomanat l'OMS per a aquest tipus d'aliments.

Finalment es troba la mantega lleugera que compta amb un contingut de greix del 31% i que als supermercats forma part del 17% de les marques presents.

Quina mantega triar segons la OCU?

L'OCU explica que els tres grups compten amb greixos saturats, però hi ha algunes marques que compten amb menor quantitat que d'altres. Un exemple que exposa l'OCU sobre les menys recomanades és la mantega light amb sal de Carrefour, ja que en la seva composició aquesta mantega compta amb un 61% de matèria grassa assolint una puntuació de tot just 18 punts sobre 100, la qual cosa serveix com a indicatiu de la seva qualitat, sent segons l'organització una mala elecció.

mantega
mantega

Això es deu que és una mantega que compta amb mantega de 66,2%, comptant amb aigua, midó modificat, matèria greix lacti i altres ingredients que no resulten sans per a la salut.

La conclusió de l'OCU sobre aquest tema és que entre les millors opcions per elegir al mercat espanyol es troba la mantega Únicla, sent una mantega que es produeix per l'empresa Feriaco.

Quant a la seva composició, aquesta mantega compta amb 82 grams de greix, baix contingut de sal i l'absència de sucres afegits, sent una excel·lent opció per als consumidors. Pots consultar el seu preu des de ja als supermercats d'Espanya.