Al món de la gastronomia, hi ha productes que es distingeixen per la seva qualitat superior i sabor inigualable. Entre ells, l'oli d'oliva verge extra (AOVE) Oleoestepa s'alça com un referent indiscutible, avalat pels experts i consumidors més exigents. Una vegada més, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha reconegut l'excel·lència d'aquest AOVE, atorgant-li la màxima qualificació en la seva última anàlisi d'olis d'oliva verge extra de supermercat.
L'oli d'oliva verge extra número u d'Espanya
Igual com en els estudis anteriors (2003, 2007, 2012 i 2018), amb 89 en qualitat i un preu de només 9,69 euros per litre, l'Oleoestepa es posiciona com el millor oli d'oliva verge extra del mercat espanyol entre 39 referències, segons la OCU.
Però... Què el fa tan especial? L'oli d'oliva verge extra d'Oleoestepa es caracteritza per un rigorós procés de producció que garanteix la màxima qualitat i en aquest informe es destaca pel seu afruitat en l'anàlisi sensorial, lleugerament picant i amarga.
D'acord amb l'assenyalat pel mateix webside de la marca, aquest presenta un afruitat que recorda a l'herba fresca tallada i a poma, que, al costat de les intensitats mitjanes dels atributs picant i amarg, caracteritzen a la varietat més important del nostre territori, l'hojiblanca.
A més, la seva alta qualitat ve reconeguda per la Denominació d'Origen Estepa. Té un immillorable resultat en el seu ús en cuina tant per a preparats en cru com per a guisats i fregits.
A aquest reconeixement de màxima qualitat ve a afegir-se el de la sostenibilitat, ja que aquesta referència té com a fita ser el primer oli d'oliva verge extra envasat en ampolla de plàstic reciclada 100% (PET), procedent d'altres ampolles. Aquest oli d'oliva verge extra és produït als seus 19 trulls associats fruit de tècniques agronòmiques i productives respectuoses amb el medi ambient. Amb aquesta nova ampolla d'1 litre 100% R-PET Oleoestepa, a més, fa un pas més enllà aconseguint un producte totalment sostenible, per dins i per fora.
Oli d'oliva verge extra, un elixir per a la salut
L'AOVE és un tresor líquid que la naturalesa ens regala des de la Mediterrània. Més que un simple ingredient culinari, aquest oli daurat amaga una infinitat de propietats beneficioses per a la salut, avalades per segles de tradició i nombrosos estudis científics.
Aquest oli és ric en àcid oleic, un greix monoinsaturat que ajuda a reduir el colesterol "dolent" (LDL) i augmentar el "bo" (HDL), protegint així el nostre sistema cardiovascular, a més, és una font excepcional d'antioxidants naturals, com a polifenols i vitamina I, que combaten els radicals lliures, responsables de l'envelliment cel·lular i malalties degeneratives.
Es pot destacar que aquest oli no només aporta beneficis a la salut, sinó que també realça el sabor dels nostres menjars. La seva aroma i sabor únics el converteixen en un ingredient essencial en la dieta mediterrània, reconeguda per la seva contribució a una vida llarga i saludable. Per gaudir dels seus beneficis es recomana consumir de 2 a 4 cullerades diàries. Pots incloure'l en amanides, salses, amaniments, per saltejar verdures o fins i tot com a adorn per a carns i peixos.