La gastronomia al llarg i ample del territori espanyol és més que bona. Des de les grans ciutats fins a pobles amagats. Conca no és l'excepció a això, i a TripAdvisor dels gairebé 200 restaurants que trobem a la ciutat, ens hem volgut fixar en un que ja està en la Guia Michelin catalogat com Bib Gourmand, una categoria que fa referència als millors restaurants en el que refereix a la relació qualitat-preu.
Cuina d'autor a Conca
Olea Comedor, a Conca
Parlem de l'Olea Comedor, un restaurant on la sinceritat està portada a un altre nivell, ja que aquí interpreten el fet de tenir la cuina a la vista com una demostració que... no tenen res a ocultar! El xef Eduardo Albiol, que planteja una cuina bastant personal i diferent, treballa sobre el receptari tradicional per actualitzar-lo amb detalls i productes d'altres tendències, per la qual cosa trobarem als seus plats tant trets mediterranis com asiàtics. El seu únic referent són els clients, per això estan molt atents a les seves reaccions i s'atreveixen amb gairebé tot esperant, finalment, el seu beneplàcit.
Un restaurant que es troba a Conca com diem, i que té una mitjana de preus per comensal entre 28 i 35 euros, la qual cosa és un preu assequible tenint en compte la categoria que té el lloc. Un restaurant del qual a més llegim opinions en TripAdvisor tan positives com aquesta: "Un local modern i amb encant. El personal sap atendre de molt grat i respecte. L'oferta de vins per copes és variada. Optem per les varietats blanc Riesling alemany i vins negres bobal de Ponce i tinta fina de Telmo Rodríguez. En com a la carta, el txangurro amb alvocat va ser un bon començament, potser una mica excessiva la quantitat del madur fruit verd; la causa de Lima amb pollastre i crostes molt saborosa. El millor, el secret ibèric amb espàrrecs blanquejats amb salsa de ceba caramel·litzada. Mereix una altra visita."
Plat de l'Olea Comedor
Una carta que podem consultar online, i que ens porta plats frescos com el tartar de tonyina o la taronja amb boqueró i oliva, així com un be amb cus cus o una papada amb cacauet i menta. Creacions que busquen la innovació i que fan de l'Olea Comedor una referència a Conca i a tot Castella la Mancha.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)