El seu origen és polonès i l'elaboraven –i consumien- les nombroses comunitats jueves que, durant segles i fins a l'Holocaust- vivien en aquell país. Tradicionalment, s'elabora amb farina de blat i es caracteritza per la densitat de la seva molla, la crosta lleugerament cruixent i el forat en el centre que el converteix en un mos únic. Sovint, és tradició afegir-li sal, ceba, all, formatge i fins a muesli. També se li pot afegir farina de sègol, molt comú a Centreeuropa i l'exterior se sol recobrir amb sèsam, llavors de rosella o alls i ceba asseca. Ara, a més, arriba a Mercadona.

Dona-li un altre aire als teus entrepans.

 

Popular en els Estats Units i Anglaterra

El bagel, a partir de mitjans del s. XIX, es va començar a vendre a Londres i, posteriorment i arran de l'emigració massiva centreeuropea als Estats Units, es va popularitzar a les principals ciutats nord-americanes. Avui, a més de continuar sent popular a Polònia, és gairebé un emblema als Estats Units que es ven també a Mercadona. La cadena valenciana comercialitza aquesta pasta en paquets de quatre i tallada enmig. Es converteix així en perfecte per a entrepans, hamburgueses i similars. El seu particular sabor es deu que la massa es bull en aigua abans de ficar-se al forn.

Per 1,50 euros

A Mercadona, la bossa de quatre bagel costa 1,50 euros. Estan elaborats amb farina de blat i, per tant, contenen gluten. Són lleugerament més dolços que el pa normal. Cada panet aporta unes 200 quilocalories. En coure's abans d'enfornar-se queden més esponjosos per dins i la crosta s'endureix. El forat central, a més de donar personalitat al panet, fa que estigui enllestit abans.

En paquet de quatre.