Poques vegades podem veure més d'un restaurant a la Guia Michelin en un poble que no arriba als 7.000 habitants. És el cas d'Ulldecona, situat en l'extrem sud de Catalunya, i que té dos restaurants ubicats a la localitat a la prestigiosa Guia Michelin. Cada un d'ells té ja una estrella Michelin, i hem volgut conèixer-los una mica més.
Dos restaurants amb una estrella Michelin
El primer d'ells és el Restaurant Les Moles, que és el restaurant més ben valorat a TripAdvisor de la localitat, i una referència culinària a la província de Tarragona. Es defineixen amb la fórmula P+T+D (proximitat + tècnica + diversió). Des dels seus inicis, la història d'aquest restaurant ha estat l'esforç constant de superació i professionalització. La constància, el treball i l'afany de superació sempre és una bona recepta per fer coses. Així que hem volgut veure fins on els ha portat aquesta filosofia mirant una mica la seva carta.
Restaurant Les Moles
Hi ha diversos menús, com el menú tradició, o el menú degustació normal i el vegetarià entre d'altres. A més, la carta de vins també és generosa, perfecte per als amants d'aquest perfecte acompanyant.
Alguns dels plats que trobem són aquests:
- Composició iii: ostres, piparras i cebetes sobre fons blanc
- Cranc blau i arròs Montsià
- Llagosta de columbretes i arròs Montsià
- Amanida de gamba vermella de Tarragona en mosaic de verdures i tomàquet
- Daurada a la brasa amb pilpil de pells de bacallà i pebrot rostit
Molts dels comentaris que veiem en TripAdvisor ens recomanen el restaurant: "Vam fer el menú degustació "El Camí recorregut". És pur art, una autèntica experiència, absolutament recomanable."
El segon restaurant d'Ulldecona amb estrella Michelin és l'Ántic Molí, el segon més ben valorat de la localitat. En aquest restaurant trobem des de productes autòctons en les elaboracions gastronòmiques, fins a la vaixella concebuda com a petites obres d'art úniques, creades per artesans ebrencs. Una experiència per als cinc sentits. En aquest cas també trobem diversos menús, i hem volgut fer-los una ullada perquè ens puguem fer una idea del que podem trobar:
-
Mol·luscos: Ostra del Delta, carbassa i Kalamansi
Cloïssa fina, "all blanc" i remolatxa -
Crustacis: Llagosta i ceba d'Amposta
Llagostins, combucha i gingebre -
Corral: Pollastre de corral, olives, tomàquet cor de bou i gírgola de castanyer
Conill del Perelló i mola de xocolata -
Guisats: Anguila, ànec del Delta i wasabi mediterrani
Pop roquer i patata del Bufet -
Caça: Perdiu salvatge, vegetals i mostassa de cassís
Porc senglar, Perigord i aixamfranis
Restaurant Ántic Molí
Un restaurant que cuida cada mínim detall perquè visquem una experiència gastronòmica única, del qual en TripAdvisor llegim comentaris així: "Visita que podríem qualificar com a excel·lent. Ens vam decantar pel menú Gran Bistró, per 35€ cada un, i ens va semblar barat veient la relació qualitat-preu. Va ser un dinar meravellós, servei òptim i un ambient excel·lent."
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)