Un dels punts neuràlgics de la gastronomia espanyola sens dubte és el País Basc. Grans xefs han sortit d'allà, a més de tenir un producte local de molta qualitat, tant al mar com quant a carns.

El País Basc reuneix moltes estrelles Michelin entre diversos restaurants, i hem volgut veure d'entre tots ells quins eren els més ben valorats de la ciutat de Sant Sebastià. Així que ens hem llançat a TripAdvisor i hem trobat els dos més ben valorats, ambdós amb una puntuació de 4,5 sobre 5, i que ocupen un lloc molt alt entre els restaurants favorits a Sant Sebastià per a la comunitat de TripAdvisor.

Dues experiències gastronòmiques úniques

El primer d'ells és el més que conegut restaurant Arzak, que forma part de la Guia Michelin des de 1974, gairebé res!, i ja ha aconseguit tres estrelles.

Restaurant Arzak

Aquest casalot familiar de l'Alt de Miracruz, és una cita obligada per als amants de la gastronomia, en la qual història i modernitat formen una sinergia perfecta de la mà de Juan Mari Arzak i la seva filla Elena, que intenten tenir un tracte proper amb cada comensal. La creativitat forma part de l'ADN de la seva manera d'entendre la cuina, i els sabors són fruit de l'experimentació al Laboratori Arzak, al mateix edifici, on juguen amb un "Banc de sabors" de més de 1.000 productes.

Els preus per comensal són entre els 195 i els 260 euros, i a TripAdvisor hem llegit alguns comentaris com el següent, que destaquen la bona cuina de l'Arzak: "Meravellosa experiència: tracte cordial i proper, menjador acollidor i dels plats, què dir, no saps amb quin quedar-te, el bonitol exquisit, les kokotxas, ou amb blat, els calamarsons....un deu ben merescut".

El segon restaurant més ben valorat amb estrella Michelin, en aquest cas en té una, és l'Eme Be Garrote, del famós xef Martín Berasategui. El negoci sorprèn per la seva ubicació en una antiga sidreria, avui totalment transformada, del barri d'Ibaeta. Al seu cuidat i informal interior d'estilisme "euskandinavo", amb originals llums que utilitzen cistells de vímet, grans botes i fins i tot bicicletes penjades de les parets, plantegen una cuina d'arrels tradicionals i regionals posada al dia, amb aperitius en constant evolució, grans clàssics del xef i aquest segell de qualitat comuna a tots els seus restaurants.

Decoració de l'Eme Be Garrote

En aquest cas els preus mitjans estan entre els 78 i els 150 euros, i podem escollir entre el menú degustació o directament el que ens vingui més de gust de la carta. Els plats com no podria ser de cap altra manera, són fruit d'una meticulosa elaboració i estudi previ, sempre apostant per producte de qualitat i de proximitat, una cosa que al País Basc abunda.

Plat carta Eme Be Garrote

Dues experiències gastronòmiques per viure a Sant Sebastià, que sense oblidar les arrels i el local, aposten per la creativitat i la innovació, amb la qual cosa poc pot fallar.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)