La llet semidesnatada és la més consumida però segons la OCU la llet sencera és més completa si parlem de nutrició. S'han estudiat 37 tipus de llet i cada vegada la qualitat en aquest aliment augmenta. Ara t'expliquem detalls de la llet que potser no coneixies.
No puja el colesterol
Si has deixat de prendre llet sencera per tems que el greix de la llet et pugi el colesterol, la OCU ens indica que segons els últims estudis realitzats, beure-la sencera no incideix de cap manera negativa en l'augment del colesterol. Encara que el consum de llet ha anat descendint durant aquesta última dècada a causa de la seva mala premsa, ja que diuen que causa al·lèrgies i també a causa de l'auge de les mal anomenades llets vegetals ja que són begudes vegetals que no contenen llet, aquesta font de nutrients que podem trobar als lactis és molt beneficiós per al nostre organisme.
Llet espanyola
De les 37 marques estudiades des de la OCU, només una és produïda a Portugal i la resta són de producció espanyola. Ha d'estar indicada la procedència en l'etiquetatge de llets i altres derivats quan la presència d'aquest lacti superi el 50% de la seva composició com iogurts, nata o mantegues. Marques com Dia, Lidl o Feiraco són les que més nota han tret en el tast realitzat per experts i El bon Pastor i Clesa tenen una molt bona qualitat. Així que si has deixat de prendre llet, torna a fer-ho perquè t'aportarà nutrients al teu cos que a ben segur et vindran molt bé.