Malta és una de les illes més visitades de tot Europa pels seus racons tan únics al mig de la Mediterrània. Per als que planegin una visita a aquesta petita illa ubicada al sud d'Itàlia, hem volgut conèixer els restaurants més ben valorats del petit país segons la comunitat de TripAdvisor.
Cuina de primer nivell a Malta
1 - Sotto Pizzeria
Aquest restaurant està situat a la capital del país, Valletta, i està especialitzat en cuina italiana. Unes pizzes a l'estil romà cuinades amb llenya, de la forma tradicional i amb una massa fina i cruixent, condimentades amb productes de primera qualitat. Té una àmplia varietat de pizzes, amb uns preus que van des dels 9 als 15 euros, amb la qual cosa es mouen en un rang de preus mitjans. Alguns dels comentaris que llegim a TripAdvisor ens fan tenir una idea de la qualitat de les pizzes: "Des que em vaig asseure fins que me'n vaig anar Angelo em va fer sentir com casa. Cada recomanació va ser un encert i cada plat una delícia: Pizza Carbonara i tiramisú de postres és un encert segur. La millor pizza de Valletta."
2 - Wigi's Kitchen
Aquest restaurant de troba a la localitat de San Julián, una de les zones més freqüentades de l'illa. El seu menú canvia diàriament; permetent-los introduir nous plats i modificar els canvis estacionals amb el que ofereix el mercat en aquell moment. Actualitzen el menú tots els dies de la setmana, la qual cosa ens parla de l'alta exigència i del perquè d'aquesta bona posició en les valoracions. Aquests són alguns dels plats que hem vist a la carta, representant sempre la gastronomia internacional:
- Pop glacejat sobre hummus de remolatxa, espàrrecs de Gozitan i fulles tendres
- Pastís Tatin al forn, vedella caramel·litzada i ceba, crema fresca i ruca
- Foie-gras brasejat, chutney de ceba, brioix i pebre vermell dolç
- Calamars fregits cruixents barrejats amb xili i coriandre acompanyats d'una salsa de xili dolç
- Olla de musclos frescos barrejats amb vi blanc; llimona i all
Només són alguns dels entrants, però ja veiem la seva aposta per la cuina internacional i fusió, apostant sempre per la innovació. Com a plats principals, en trobem alguns com aquests:
- Graella francesa de vedella a la graella servida amb pastanagues glacejades i xirivies, acabada amb mantega de whisky
- Filet de porc de la zona amb crosta d'herbes, servit amb poma caramel·litzada i estofat d'api especiat
- Pit d'ànec a la planxa sobre col de cabdell a la crema i cansalada viada fumada, gratinat de patates
- Mitjana de vedella al carbó U.S.D.A untat amb mantega de whisky i pastanagues i xirivies glacejades
- Tonyina fresca lleugerament socarrimada amb crosta d'ajonjolí i pebre, cítrics i soja, verdures al vapor
- Filet de corbina mediterrània rostit cuit en vi blanc i oli d'oliva, acompanyat de verdures
Dues opcions molt diferents per gaudir de Malta en el que a gastronomia es refereix, amb molt bones referències a TripAdvisor.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)