De forma recurrent ens solem fixar en els restaurant més ben valorats a TripAdvisor de les principals ciutats espanyoles, ja que l'alta oferta i demanda fan que les posicions vagin canviant. Ens hem fixat a la ciutat de Barcelona, i hem vist que un restaurant al top 5 ha arribat tan lluny en gran part gràcies a la seva innovació i creació als plats que ofereix, amb la qual cosa hem volgut conèixer més sobre ells.

Producte de proximitat i de qualitat amb tints internacionals

Es tracta del restaurant Babula Bar 1937, situat en l'Eixamplament de Barcelona, a 200 metres de la Casa Batlló. El Babula ja ocupa el cinquè lloc entre els més de 8.700 restaurants que hi ha a TripAdvisor a Barcelona, amb la qual cosa aquest meritori lloc no pot ser fruit de la casualitat.

Plats del Babula

El rang de preus en què es mou aquest restaurant està entre els 45 i els 80 euros per comensal, una forquilla molt àmplia, així que dependrà molt tant del que demanem com de les begudes que consumem, tanmateix hem volgut fer una ullada a la carta del Babula per veure què ens ofereixen, i la veritat és que ens hem quedat amb moltes ganes de provar-ho com més aviat millor.

Primer hem mirant els cocktails que ofereixen, i destaquen alguns com per exemple:

- Negroni Babula: gin, campari, vermut i patxaran.

- Pisco Sour: pisco peruà, xarop simple, suc de llima i clara.

- Bloody Iaia: la versió del Babula del Bloody Mary amb la seva salsa casolana.

- El Conquistador: brandi Torres, amaretto dissarono, suc de llimona, sucre simple i clara d'ou.

Només són alguns dels exemples dels cocktails que ens ofereixen, per anar obrint boca, perquè vegem que la innovació i la perfecció no només la busquen al menjar, sinó també en l'apartat de begudes. En el que refereix als plats que ofereix el Babula, aquests són alguns dels quals més ens han cridat l'atenció:

- Nachos amb salsa de formatge trufada, buit de vedella, guacamole i chimichurri.

Plats del Babula

- Tastets de tartar de gamba amb el seu suc.

- Vieires a la planxa amb escuma de patata i demi glace.

- Carpaccio de cecina de vaca vella amb parmesà.

- Tataki de tonyina en alga nori amb guanciale i salsa michelada.

- Cebiche de corbina salvatge a l'estil del pacífic.

- Steak tartar de vedella de Girona marinat a la italiana.

- Lingot de lletó a baixa temperatura amb all i oli de iogurt i menta amb bolets de temporada.

Entrant del Babula

Només són alguns exemples, però ja veiem l'aposta clara pel bon producte local combinat amb el millor de la cuina internacional, una cosa que els està donant molt bon resultat, i que els col·loca com un dels preferits en la comunitat de TripAdvisor, amb comentaris com aquest: "No és la primera vegada que venim, és una passada el servei als clients, la qualitat del menjar, l'exquisitat de les begudes i el bon tracte."

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)