Donosti és sinònim de bona gastronomia. No estem descobrint res. És per això que constantment estem mirant quins restaurants creixen amb força a la ciutat basca, i n'hem vist un que ja assoleix la tercera posició en els més valorats a TripAdvisor (dels més de 700 que hi ha), i donat com de complicat que és alçar-se amb aquest lloc en una lloc així, hem volgut conèixer-lo.
Cuina de proximitat que enamora
Es tracta del Trikuharri Bar Restaurant, del que tot just entrar a TripAdvisor hem pogut llegir comentaris com aquest: "Producte de primera i una elaboració acurada, es nota que cuiden els plats, el servei de 10 la cambrera atenta a tota hora i prodigant simpatia, un local petit, net i molt acollidor. En relació qualitat preu no resulta res car. Tenen menú els caps de setmana, diàriament una carta variada en preus. Totalment recomanable si visites Donostia. Els calamarsons amb bolets i la torrada amb gelat de canyella són una delícia."
Situat a poca distància a peu de la Platja de la Concha, lloc icònic de la ciutat, trobem aquest restaurant que a més té un rang de preus mitjà-baix per al nivell culinari que ens ofereix.
La gastronomia que ofereixen és propera, apostant pel producte de proximitat i de qualitat que hi ha tant al País Basc com en la resta d'Espanya, però amb especial interès a defensar la seva cuina, com ho demostren amb un apartat de Pintxos, un clàssic que no pot faltar. Els trobem de salmorejo, xoriço cuit, txistorra, filet a la planxa amb ceba escalfada o fins i tot una broqueta de gamba i cansalada viada. Un pintxo sempre ve de gust a qualsevol hora del dia.
Si preferim demanar alguna cosa per picar o alguna amanida per començar, també tenim moltes opcions, sempre com diem enfocant la carta a la gastronomia nacional:
- Patates braves o amb allioli
- Calamars fregits
- Musclos de roca
- Amanida de pebrots rostits i ventresca de tonyina
- Amanida de formatge de cabra amb fruita seca
Com plats principals, en un lloc com Donosti és gairebé obligat oferir carn i peix, ja que la qualitat d'ambdues coses és més que bona, amb el que a la carta del Trikuharri trobem algunes propostes com aquestes:
- Pop a la planxa amb allioli negre i patates fornera
- Entrecot a la planxa amb patates i pebrots
- Presa ibèrica amb salsa a la mostassa
- Magret d'ànec al Porto
- Lluç fresc al forn amb el seu rescalfat
- Broqueta de rap i llagostins amb salsa de pebrots
Per si tot això fos poc, a més d'oferir-nos una selecció de postres també casolanes i basades en producte de proximitat, a la carta també hi ha opcions d'entrepans o hamburgueses per als quals ho prefereixin.
Un restaurant que està fent parlar a Donosti, lloc en el qual el llistó és molt alt, i que estem segurs que continuarà triomfant amb la seva proposta.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)