Podríem escriure durant dies sobre menjar italià: la més típica del nord, la del sud, les seves maneres de cuinar la pasta, els seus entrants, postres... tanmateix si preguntem amb quin plat de la cuina italiana et quedes, molts respondrien amb la pasta carbonara sense cap dubte.

I no és per a menys, perquè la carbonara (original) és una manera de menjar pasta d'una forma sucosa, extremadament saborosa, i que quan la proves no et deixa indiferent. I els italians no només són els inventors de la carbonara, sinó que la fan com ningú.

Carbonara clàssica

La carbonara que no decep ningú

És per això que hem estat pensant que per a tots aquells que visitin Roma pròximament podria ser útil conèixer alguns llocs que estiguin destacant a la capital italiana per la seva carbonara. I ho hem trobat.

Es tracta d'un restaurant anomenat Rione XIV Bistrot, i que es troba molt a prop del Castell de Sant Angelo, i a tocar també de la Ciutat del Vaticà, amb la qual cosa segur que si visites Roma, passaràs a prop. El seu rang de preus és de 5 a 25 euros, i un plat de pasta carbonara se situa al voltant dels 10-12 euros, amb el que podem provar una de les millors carbonares de la ciutat a un preu molt assequible. La seva puntuació de 5 a TripAdvisor (la màxima possible), ja ens deixa clar que som davant d'un restaurant dels que val la pena visitar, però és que a més hem llegit alguns comentaris sobre la seva carbonara que han eliminat qualsevol tipus de dubte: "La millor lasanya que he provat en la vida. També demanem rigatoni carbonara que també eren espectaculars. No us n'aneu sense provar el tiramisu. Hem de ressaltar l'immillorable tracte del cambrer".

Vista a la Ciutat del Vaticà

Com veiem en el comentari, no només la carbonara és el que es destaca en el Rione XIV, sinó també altres plats típics de la gastronomia italiana com la lasanya. A més, hem fet una ullada a la carta i també trobem bolonyesa o cacio e pepe, amb la qual cosa si la pasta ben feta ens embogeix, aquest és el nostre lloc a Roma.

El Rione XIV ofereix opcions també tant vegetarianes com veganes i sense gluten, amb la qual cosa assaborir els seus plats és més fàcil que mai.

A més els entrants també són típics italians (burrata, bruschetta...) però sempre donant-li l'amor que es desprèn la bona cuina italiana, ja que aquest restaurant familiar també està arrasant perquè fa sentir el comensal com casa, una cosa que sempre és d'agrair menjant fora i més estant de turisme.

Interior del Rione XIV

El celler també és un aspecte a destacar, i és que el complet de la carta fa que el Rione XIV s'hagi situat com un restaurant top en valoracions a TripAdvisor, i estem segurs que seguirà en boca de molts.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)