A la zona metropolitana de Barcelona, trobem cada vegada gastronomia de millor qualitat. Un exemple d'això el trobem a Santa Coloma de Gramenet, concretament amb un restaurant que ja té una estrella Michelin.

Es tracta del restaurant Lluerna, situat a la zona del Parc Europa. Els propietaris, amb Víctor Quintillà després dels fogons i Mar Gómez al capdavant de la sala, aposten per una gastronomia sostenible que exalta les matèries primeres de proximitat (Gall del Penedès, porc Duroc, be Xisqueta, els colomins de la família Tatjé...), amb unes elaboracions actualitzades que aprofiten la tècnica en favor de les textures i una potenciació del sabor. Dels seus fogons, visibles tant des del menjador com des de la taula gurmet de la cuina, sorgeix una interessant carta i una sorprenent oferta de menús (Degustació, Vegetal, Presentació, Lluerna...).

Cuina amb producte de proximitat i de qualitat

lluernagrande

Plat del Lluerna a Santa Coloma

TripAdvisor és el segon restaurant més ben valorat de la ciutat, amb comentaris com aquest: "Una experiència magnífica. Vam fer el Menú Lluerna + maridatge. Tracte immillorable, càlid i professional. Productes de qualitat i maneig excel·lent de la preparació (atenció a l'elaboració de l'albergínia blanca o del colomí). Arròs exquisit. A nivell de quantitat, correcto.Absolutamente recomanable. Felicitats a l'equip."

Com veiem, un restaurant molt complet, del qual molts també destaquen que el preu és ajustat tenint en compte la qualitat dels plats, i és que de mitjana cada comensal paga de 40 a 80 euros.

lluerna2

Interior del Lluerna

Els menús que ofereixen són diferents en el Lluerna com hem comentat, tanmateix l'aposta pels productes de qualitat i de proximitat és una mica innegociable, i hem volgut conèixer quins plats podem veure a la carta amb les seves elaboracions. Aquests són alguns dels exemples perquè tinguem una idea de què trobar en el Lluerna:

  • Bolets de temporada saltejats i ou ecològic fregit
  • Porro ecològic, escabetx de remolatxa i molles cruixents
  • Verdures de temporada sobre pil pil de cloïsses a l'olorós
  • "Cap i pota", el seu suc i calamarsons farcits
  • Colomí de la família Tatjé rostit i raviolis de les seves cuixes
  • Be ecològic del Pallars de raça xisqueta rostit
  • Calamar de potera amb bolets de temporada
  • Peix de platja sobre salsa de cloïsses a l'olorós
  • Cabracho a la brasa i suc dels seus caps
  • Arròs melós de gambes de platja

Com veiem, propostes que van des dels peixos fins a les carns passant pels arrossos. Tanmateix, també hi ha una opció de menú vegetal, amb la qual cosa és un restaurant perfecte per als que segueixin una dieta vegetariana.

Un lloc a Santa Coloma de Gramenet ideal per degustar producte català amb una elaboració treballada amb el màxim afecte, que a TripAdvisor ja està fent parlar i estem segurs que així seguirà.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)