La periodista i escriptora Pilar Rahola ha presentat avui el seu llibre S.O.S. Cristians (ed. Columna) i ho ha fet en un marc de luxe: la basílica de Santa Maria del Mar, on ha estat acompanyada de Josep Cuní, amb la presència de l'arquebisbe Joan Josep Omella, que ha tancat l'acte (i amb l'assistència de nombroses personalitats del món polític, religiós i cultural). Emili Rosales, editor de Columna, ha definit aquesta obra, sobre les persecucions dels cristians al segle XXI, com "una defensa dels drets humans", més que "una defensa de la fe", i ha anunciat que estan estudiant-se diverses traduccions. Josep Cuní en la presentació de l'obra ha destacat que es tracta d'una obra d'una agnòstica presentada a una església com Santa Maria del Mar en presència d'un arquebisbe, el que no és tan habitual.
De l'esclavatge de la dona a la persecució dels cristians
Rahola afirma que sempre s'ha identificat amb "causes que en principi no li pertocarien", i per això ha assumit la defensa dels cristians tot i no ser-ho. Afirma que s'ha preocupat pel que passa a l'Islam per la preocupació cap allò que pateixen les dones sota l'Islam, on segons ella són "esclaves". Un llibre que no només està centrat en el catolicisme, sinó que agrupa les diferents vessants del cristianisme, ja que alguns dels cristians més perseguit han estat els de les esglésies orientals. Rahola, que ha confessat en la seva intervenció la seva judeofília, ha afirmat que avui en dia l'Islam és el principal responsable de la persecució dels cristians, tot i que en aquest moments l'única religió que no pot ser criticada; de fet, Cuní l'ha comparat a Oriana Fallaci, la polèmica periodista italiana,
Tolerants en un entorn intolerant
Rahola afirma que ja té la seva causa, la catalana, però que al seu cor n'hi cabien més... I ha adonat que el cristianisme pateix una persecució brutal però que se'n parla ben poc, i ha decidit adoptar la seva causa. Defensa que avui en dia els cristians són la comunitat més perseguida del món, sense gaire escàndol. Argumenta que s'han convertit en "societats de la tolerància en un entorn intolerant". Rahola ha afirmat que a desgrat de que aquí l'Església hagi estat "el poder", en aquests moments ser cristià és ser una víctima. Ha comentat que l'eliminació dels cristians assiris de l'Iraq o la persecució dels coptes egipcis importen poc i no la veiem. Rahola ha elogiat el martiri dels cristians àrabs que no es converteixen a l'Islam ni davant les amenaces de mort del Daesh. I ha afirmat que això, que pot semblar terrible, és lluminós perquè és una demostració de llibertat front a l'amenaça. Ha criticat la tolerància de la nostra societat envers les lleis critianòfobes d'alguns països, com les d'Aràbia Saudí, i ha posat com exemple l'actitud de Joan Carles I i la seva relació amb la monarquia dels Saud. Ha acusat també que els discursos cristianòfobs d'odi dissenyats a l'Aràbia Saudí es difonen "a les mesquites de Vilanova". I també ha explicat la persecució dels cristians a Corea del Nord, on els descendents de cristians són considerats, des del naixement, no afectes al règim.
Contra allò políticament correcte
Pilar Rahola ha acabat la sessió tal i com acaba el llibre, fent una crítica a alguns aspectes d'allò políticament correcte; tot i valorar-ho positivament pels seus atacs a la misogínia i a l'homofòbia, el considera restrictiu a la llibertat d'opinió, especialment perquè opina que sol ser cristianòfob i no permet la lliure expressió del cristianisme. Per altra banda, ha defensat el respecte als sentiments religiosos, que ella ha dit admirar tot i que no compartir: "Em sembla molt malament que es critiqui en públic una creença religiosa", ha afirmado, refiriéndose al caso de Dolors Miquel. Rahola ha cridat als cristians a "sortir de la catacumba" davant "el menyspreu de la fe".
La benedicció eclesiàstica
Joan Josep Omella ha clos l'acte amb un agraïment a la defensa que Rahola i Cuní han fet dels cristians. Omella ha recordat que a la mateixa Santa Maria del Mar ves va celebrar recentment un acte juvenil en què es va portar un fragment de la creu de l'església de Mosul, destruïda pel Daesh, i un supervivent de les matances de cristians de la ciutat va exposar el seu esfereidor testimoni. Omella ha agraït a Pilar Rahola la veu que dóna a la gent que pateix i que ningú no escolta.