Havia de passar i ha passat. El Canet Rock s'ha convertit en un multitudinari aplec satdanista quan The Tyets, molt probablement el grup més en forma i popula de l'escena catalana actualment, han fet sonar el seu èxit Coti x Coti, cançó que ha rebifat l'interès per la nostra dansa més tradicional, i Pla d’en Sala s'han transformat en un aplec multitudinaria. Abans i després que els maresmencs, que, veient fet realitat el seu somni d'actuar al festival de música catalana més rellevant de l'estiu, han reformulat el seu tema Txarango al Canet Rock, per La tieta al Canet Rock, hagin pres l'escenari, han passat molts altres coses. Entre altres, la lectura d'un manifest en contra de la regressió feixista a què s'han sumat bona part dels artistes del cartell d'enguany.
El megaplec
Triquell ha estat el responsable de posar les primeres notes de la novena edició del Canet Rock, el mític festival dels anys 70 recuperat el 2014 per Josep Maria Mainat. L’artista de Sant Quirze del Vallès, a ritme de pop i sons urbans, ha presentat el seu primer disc Entre fluïds davant un nombrós públic que no s’ha volgut perdre l’estrena de l’exconcursant d’Eufòria al festival. La tarda ha continuat amb l’actuació del trio valencià de música electrònica Pupil·les que, cinc anys després, han tornat al Canet Rock amb les seves cançons festives i reivindicatives, i el rock contagiós de Pèl de Gall. Els sis membres de 31 FAM, col·lectiu pedra angular el trap català, ha tancat la sessió de tarda acompanyats de músics i el seu cos de ball per fer vibrar el públic que ha corejat totes les seves cançons.
Joan Dausà ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a la segona part del Canet Rock. Després de la ja tradicional actuació de Josep Maria Mainat, fundador i membre de la organització del festival, el músic de Sant Feliu de Llobregat ha sortit a l’escenari a les 10 de la nit per fer un repàs de la seva trajectòria musical amb una mirada nostàlgica, però també optimista, dels seus 10 anys dalt dels escenaris. Un públic entregat ha corejat cadascuna de les cançons, també Judit, la segona part del Jo Mai Mai i que se centra en la protagonista de la cançó. Després de Dausà han arribat plats forts d’aquesta edició com Stay Homas, una habtiuals del festival en les seves darreres edicions, Suu, Els Catatarres o Els Amics de les Arts, referents del nou pop català, que han actuat per cinquena vegada al Canet Rock.
La nit, però, ha arribat al seu moment culminat amb The Tyets, indiscutiblement la banda més popular de l'escena musical catalana actualment, aventura que compta per milions les reproduccions dels seus temes a plataformes com Spotify. En Jordi i l'Oriol han fet un recorregut pel seu repertori, parant especial atenció als temes del seu últim disc, Èpic Solete. Actuació que ha tingut dos instants que passaran a forma part del festival. Un, quan The Tyets han fet sonar La tieta al Canet Rock, relectura del seu tema Txrango al Canet Rock (tema que narra aquella sensació un punt màgica de veure actuar l'últim grup del cartell mentre es va fent de dia) i l'altra, quan ha sonat Coti x Coti i el Pla d'en Mas s'han convertit en un megaplec sardanista. Si, aquest 2023, gràcies a The Tyets, el Canet Rock s'ha convertit en el Canet Sardana. La festa ha acabat amb Auxili i Buhos.