Tres hores de concert, en una nit èpica. És difícil de resumir, però intentem escollir 4 grans moments del concert de Bruce Springsteen a Barcelona. Des del seu amor per Barcelona, Catalunya i el català, passant per la solidaritat amb Ucraïna, la col·laboració amb Michelle Obama i la sorpresa de Born in the USA. Una petita selecció d'una actuació que passarà a la història.
🔴 Bruce Springsteen, DIRECTE | Última hora del segon concert del 'Boss' a Barcelona
1. Tot en català, res en castellà
Des que Bruce Springsteen va sortir a l'escenari, tan sols es van sentir dues llengües: l'anglès, la llengua pròpia del Boss i de les seves cançons; i el català, la llengua pròpia d'on actuava. "Hola, Catalunya!", "Bona nit, Barcelona!", "Com esteu?", "Us estimem!", "Aquesta nit ens divertirem!"... Són algunes de les frases que va pronunciar el cantant nord-americà. A més, va subtitular només en llengua catalana alguna de les cançons del seu disc Letter to you. Per a més inri, sobre l'escenari hi havia dues banderes: la nord-americana... i la senyera.
2. Guitarra per Ucraïna
Ho fa en cada concert, però Bruce Springsteen també va iniciar l'actuació a Barcelona amb No Surrender — un dels himnes de l'independentisme català. Amb ella, va sortir el guitarrista Steven van Zandt a l'escenari i ho va fer amb un petit detall: una guitarra amb els colors de la bandera d'Ucraïna. Tot un missatge per als ucraïnesos, que "no es rendeixin" davant la invasió russa.
3. Michelle Obama i 'Glory Days'
Si hi va haver una sorpresa, aquesta va ser la de Michelle Obama. L'ex primera dama va ballar i cantar amb Bruce Springsteen, mentre sonava Glory Days. Amb ella també hi havia Kate Capshaw, parella de Steven Spielberg; i Patti Scialfa, parella d'Springsteen. De fet, la premsa internacional ha quedat bocabadada amb aquest cameo — que ha donat molt a parlar.
4. 'Born in the USA'
En aquesta gira, Bruce Springsteen només havia tocat Born in the USA una única vegada... però Barcelona li encanta i no podia deixar el públic català sense sentir un dels seus grans himnes. Cap al final del concert, l'Estadi Olímpic va vibrar amb el més que reconeixible so de la cançó: el teclat i la bateria van sorprendre les gairebé 60.000 persones presents. Potser, la presència dels Obamas va ajudar — tot i que la parella nord-americana no va aconseguir que el Boss cantés The River, una de les principals absències.